Menorca i Lanzarote unides per la Reserva de Biosfera i la poesia

Es tracta d’una iniciativa conjunta del Consell menorquí i del Cabildo canari, en què es presenta un llibre de poemes de dos autors de cada illa, el menorquins Pere Gomila i Sílvia Pons i els canaris Rafael Hernández i Daniela Martín.

21/02/2019
Portada del llibre Portada del llibre

Les illes de Menorca i Lanzarote, a més d’estar agermanades, ambdues, com a Reserves de Biosfera, i amb motiu de la celebració conjunta del 25è aniversari de les respectes nominacions, el Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració de l’IME, i el Cabildo de Lanzarote, han impulsat un projecte poètic editorial conjunt que es titula Mirades/Miradas que lliga les dues illes també en la literatura.

Dos poetes de Menorca, Pere Gomila i Sílvia Pons, van viatjar a l’illa canària i dos poetes d’allà, Rafael Hernández i Daniela Martín van venir a aquí, a Menorca, per oferir-nos les seves mirades sobre la realitat de dues illes situades en dos mars diferents, dues illes que comparteixen l’honor de pertànyer a la xarxa de Reserves de Biosfera i que, per tant, tenen fixat l’objectiu de la sostenibilitat, el respecte per la natura i la qualitat ambiental.

Gent i paisatges, història i ressonàncies literàries, present i evocació, natura i arquitectura amb què s’impregnaren els versos nascuts d’aquesta experiència de descoberta i també, com en el cas de les dues illes, d’agermanament entre els poetes que ho han viscut, escrit i compartit. El resultat és el llibre “Mirades/Miradas”,  en una esplèndida edició del Cabildo de Lanzarote.

Les impressions i reflexions que nasqueren de l’experiència dels quatre poetes han quedat reflectides en aquest poemari que es presentarà dissabte dia 23 a les 19 h., a la seu de l’IME (Can Victori), en forma de recital a càrrec dels seus autors i en què la paraula es combinarà amb les imatges captades durant les respectives estances a les dues illes.

El llibre és concebut en forma de mirall de manera que d’un sentit es poden trobar tots els textos en català i, quan es gira, per l’altra banda es troben tots els textos en castellà. Amb tots els poemes traduïts a l’altra llengua. Conté, per tant, dues portades. Miradas o Mirades, segons la llengua que es triï. És aquesta l’aportació sentida i agermanada de quatre poetes de dues illes germanes.

Notícies relacionades

Isaac Olives, Raquel Marquès i Josep Juaneda

Raquel Marquès, Josep Juaneda, Isaac Olives i Irene Estaún són nomenats directors insulars

Són els 4 primers nomenaments dels 7 que realitzarà Més per Menorca

Maite Salord, Susana Mora i Cristina Gómez signen l'acord programàtic

Més per Menorca assumeix la Vicepresidència i donarà un nou impuls a la Reserva de Biosfera

Més per Menorca ha signat l'acord al qual s'ha arribat entre els tres partits d'esquerres que formaran el nou equip del Consell Insular, la constitució del qual es farà efectiva aquest dissabte.