ERC, BLOC-Compromís, EH Bildu, BNG i MÉS per Menorca i Mallorca signen la 'Declaració de Menorca'

Els representants d’aquestes formacions han acordat avui a Maó un document que els lliga a reivindicar la democràcia real, el dret a decidir i a expressar el fracàs de l’Estat espanyol per a resoldre les necessitats de la gent i dels Pobles.

16/09/2017
López, Iriarte, Martí, Balaguer i Campomar López, Iriarte, Martí, Balaguer i Campomar

Maddalen Iriart, portaveu al Parlament Basc d'EH Bildu; Eduard López, vicesecretari general  d'Acció Política d'Esquerra Republicana Catalunya; Aina Campomar, representant de MÉS per Mallorca; Mentxu Balaguer: Membre de l'Executiva Nacional de BLOC-Compromís i Nel Martí, Coordinador General de Més per Menorca, han signat avui matí a Maó la Declaració de Menorca. Indicar l’absència a l’encontre del representant de BNG, tot i que l’esmentada formació també és signatària de l’acord.

Es tracta d’un document consensuat entre les sis formacions el qual formula el principi de dues consignes: una és la de més DEMOCRÀCIA en general per als afers polítics i socials i més “DEMOCRÀCIES”, en plural, pel dret a decidir el seu futur cadascun dels pobles que així ho desitgin.

L’encontre ha tingut dos aspectes:

1.- La redacció consensuada de la Declaració de Menorca.

2.- Mantenir els lligams i col·laboració permanent entre si de cara a la realitat política i social i per a interacció de les realitats concretes de cada uns dels territoris de cada formació signant.

Cada formació ha determinat les principals especificitats, que per part de Més per Menorca ha cifrat en quatre: a)Transport aeri amb tarifa de 20 euros fixada per llei; b) la reforma i aprovació del Règim especial de les Balears (REB) per compensar la insularitat; c) rebutjar les prospeccions petrolieres al Mediterrani i d) potenciar les polítiques de l’ambit social, concretament en l’educació i la sanitat.

Les sis formacions, a més, expressen el fracàs de l’Estat espanyol, el projecte polític del qual consideren esgotat i incapaç, com es demostra cada dia, de resoldre les necessitats de la gent i les reclamacions polítiques i socials dels pobles.

En aquest sentit, la Declaració de Menorca contempla també l’exercici de la SOBERANIA, entès com el reconeixement de la pluralitat dels pobles de l’Estat espanyol, els quals tenen la capacitat de decidir fins on volen arribar cadascun d’ells en base a la voluntat social i democràtica.

Accediu al text de Declaració de Menorca (català i castellà)
 

 

Notícies relacionades

Signada la Declaració de Menorca pel Dret a l’Habitatge a les Regions Insulars Europees

La jornada europea celebrada a Alaior sobre insularitat i habitatge ha conclòs amb la firma d’aquest document on els partits signants es comprometen a crear el ‘Pacte d’Illes’ per treballar de forma conjunta a favor d’un habitatge digne

Illes i l'aplicació de restriccions als no residents com a forma de garantir l'accés a un habitatge

Més per Menorca i l'ALE organitzen una jornada sobre els problemes de l'habitatge a les illes europees

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit