Introducció

Informació sobre el contingut de l'acte

01/10/2018

Els anys 70 del segle passat es va definir com a «via menorquina de creixement» una economia caracteritzada per un equilibri entre els diferents sectors: agrícola-ramader, industrial i de serveis. Han passat 40 anys i està clar que aquell model ha cedit davant de la gran empenta del turisme. Amb tot, Menorca disposa d’actius socials, culturals i econòmics que han permès matisar el monocultiu turístic que caracteritza moltes societats mediterrànies. 

Són clars els riscos que implica una economia excessivament dependent d’una sol sector o un sol negoci. Per aquest motiu, Més per Menorca vol crear un fòrum per debatre sobre la necessària i desitjable diversificació del l’economia illenca. Volem generar un punt de trobada on empresaris, polítics i ciutadania interessada puguin intercanviar idees per avançar cap a una economia més diversificada i, per tant, més forta davant dels reptes de futur.


PROGRAMA

09.30-10.00 h: Acreditacions

10.00 h: Benvinguda

10.15 h: La recuperació d’una “via menorquina” de creixement a càrrec de Miquel Puig, economista

11:00 h: El Corredor del Mediterrani, oportunitats per la indústria menorquina a càrrec de Joan Amorós, President de FERRMED*

11:45 h: Pausa Cafè

--------

12:00 h: Debat de propostes

Maria Garcia, Secretària General de PIME Menorca

José G. Díaz Montañés, President CAEB Menorca

Miquel Puig, Economista

Joan Amorós, President FERRMED*

Modera: Josep Castells

---

13:00 h: Conclusions i cloenda

---

(*) És una associació internacional de caràcter multisectorial sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud i amb el nord d'Europa.


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
contacte@mespermenorca.cat

 

Notícies relacionades

"La recuperació d'una 'via menorquina' de creixement", conferència de Miquel Puig

L'autor és un reconegut economista que intervé en diversos programes mediàtics sobre l'actualitat social, política i económica del país.

"El Corredor Mediterrani, oportunitat per a la indústria menorquina", conferència de Joan Amorós

L'autor és el president de FERRMED, una associació internacional de caràcter multisectorial sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud i amb el nord d'Europa.

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit