Aconseguim que el Parlament reclami les ajudes que contempla el REIB, judicialment si és necessari

El Parlament ha aprovat una Proposició no de llei perquè el transport interinsular de mercaderies sigui compensat, ja que fa 20 anys que la llei del REIB reconeix les bonificacions, tot i que l'Estat mai les ha regulat ni convocat

13/03/2018

El Ple del Parlament ha aprovat una Proposició no de llei presentada pel Grup Parlamentari MÉS per Menorca relativa a la bonificació del transport interinsular de mercaderies. Cal recordar que fa 20 anys que la llei del REIB reconeix les compensacions, però l’Estat mai les ha regulat ni convocat.

El text aprovat insta el Govern de les Illes Balears a incloure dins les propostes per a un nou Règim Especial de les Illes Balears (REIB) la compensació de la totalitat dels costos del transport interinsular de mercaderies; a reclamar davant del Govern de l’Estat el desplegament de la compensació dels costos; i a estudiar la viabilitat de reclamar jurisdiccionalment -conjuntament amb el sector empresarial- per la inactivitat del Govern espanyol en matèria de compensació al transport interinsular de mercaderies, particularment, i de forma no excloent, per alguna d’aquestes dues vies: conteciosoadministrativa i de conflicte negatiu de competència davant del Tribunal Constitucional.

La iniciativa ha estat defensada pel diputat Josep Castells, qui ha recordat que el tràfic interinsular de mercaderies “no és el parent pobre de les diverses mesures que preveu el REIB, sinó una mesura important, de les poques que tenim per ajudar les empreses”. Castells també ha dit que “si volem ser creïbles en la reivindicació d’un nou REIB hem de ser contundents en la reclamació que es compleixi l’actual”.

La reclamació judicial s’ha aprovat amb el vot en contra del PP. En aquest sentit, Castells ha lamentat que el PP “no es vulgui sumar a donar el senyal a les empreses de les Balears que tots esteim compromesos per arribar fins al final per defensar el seu dret a aquesta compensació”.

 

 

 

 

Notícies relacionades

Francina Armengol i Josep Castells, després de la firma.

Més per Menorca acorda amb Armengol 18 mesures a canvi del sí a la investidura

Josep Castells: «És un bon pacte d'inici però no ens compromet a donar suport a la resta de polítiques del Govern»

Josep Castells.

Avanç en les negociacions entre Més per Menorca i el PSIB per donar suport a la investidura

La proposta d'acord recull una vintena de punts així com mecanismes per fer el seguiment i donar continuïtat a la col·laboració entre Més per Menorca i el Govern durant la legislatura