El Consell inverteix 80.000 euros per rehabilitar la Casa de Menorca de Barcelona

El Departament de Cooperació Local compta amb un informe tècnic, arran de la Inspecció Tècnica d’Edificis, que fixa les prioritats per a la millora de l’immoble. (Més fotos clicant les fletxes)

02/03/2018
  • Maite Salord i Sílvia Gomila

El Consell de Menorca, a través del Departament de Cooperació Local, invertirà 80.000 euros en la millora i rehabilitació de la Casa de Menorca de Barcelona, partida inclosa ja en el pressupost de 2018.

Les actuacions per a millorar aquest edifici de titularitat del Consell venen donades per un informe tècnic que marca les prioritats de la inversió. La necessitat d’actuar a la Casa de Menorca ve arran del resultat de la Inspecció Tècnica d’Edificis de l’Ajuntament de Barcelona, per la qual cosa s’inicia el procediment per a la posada a punt.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, i la responsable de la Casa de Menorca de Barcelona, Sílvia Gomila, han presentat avui en roda de premsa les principals actuacions de millora de l’edifici.

Cal recordar que en el Consell d’Administració de l’entitat Immobiliària Casa de Menorca a Barcelona S.A., celebrat el passat dia 12 de gener, la consellera Salord ja va manifestar que s’havia procedit a encarregar l’informe d’actuacions a l’arquitecte Javier Villavieja Buena, d’acord amb la proposta realitzada per Sílvia Gomila, per la qual cosa en breu s’iniciaran les obres de manteniment i millora.

També cal recordar que la Casa de Menorca és un edifici de cinc plantes, amb pisos destinats a l’allotjament d’estudiants menorquins a Barcelona. A més també disposa de dos locals per a trobades i difusió de la cultura menorquina als residents menorquins i simpatitzants de Menorca a las capital catalana.

Així idò, l’objectiu primer del Departament de Cooperació Local és millorar les condicions de l’espai d’habitatge adreçat a estudiants menorquins que cursen estudis a Barcelona. A partir d’aquí, i amb l’adequació de la sala d’actes o teatre, aquest espai i la sala de reunions del primer pis s’han de convertir en un lloc idoni per a la realització d’activitats socials i culturals, i com a punt de confluència de la comunitat menorquina a Barcelona.

Les principals actuacions que es duran a terme són:

- Millora de les instal·lacions elèctriques, reparació de canals, pintar l’escala principal i altres dependències, reparació o canvi de fusteria.

- Arranjar la façana de l’edifici i pintar-la.

- A la sala d’actes o teatre es durà a terme un reforçament de l’estructura, revisió de la coberta per evitar l’entrada d’aigua, reparació de la claraboia, reparació de parets i paviments afectats per les humitats. Així mateix, s’estudiarà l’eliminació de l'escenari per aconseguir una major polivalència de la sala mitjançant elements mòbils.

- Estudiar i resoldre el sistema d’evacuació del teatre i l’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Notícies relacionades

Finalitzen les obres de restauració de sa Naveta des Tudons

Els minuciosos treballs per a l’eliminació de les restes de pintura a més de 80 pedres els han duit a terme els tècnics Aleix Barberà, Silvia Martín, Francesc Isbert, Lina Torres i Cecilia Ligero (veure més fotos sobre les fletxes)

Miquel Preto amb els representants del nuclis urbans

En marxa les L-25 i L-94, que enllacen Maó, es Castell, Trebalúger, Sant Lluís i Binissafúller

El nou servei, inaugurat avui pel conseller Miquel Preto, atén la petició feta dels nuclis poblacionals del Llevant de l’illa, que ara queden ben connectats entre si.