Torre d’en Galmés compta amb una aplicació virtual en 3D per veure una casa de 2.300 anys

Els usuaris podran accedir a aquesta aplicació al mateix Centre d’Interpretació del jaciment on veuran l’edificació reconstruïda íntegrament. També s’ha instal·lat un pavelló a la Naveta des Tudons on s’explica millor el monument.

10/06/2019

El centre d'interpretació de Torre d'en Galmés compta amb un nou recurs per acostar als visitants a la prehistòria de Menorca. Es tracta d'una aplicació de realitat virtual en la qual es reconstrueix una de les cases del període talaiòtic final de Torre d'en Galmés, de fa devers 2.300 anys.

Una experiència immersiva interactiva on l’usuari, a través d’unes ulleres de realitat virtual, pot entrar dins de la casa reconstruïda, anar descobrint els diferents racons i observar com vivien els habitants de l’època.

La reconstrucció ha estat possible gràcies a les dades obtingudes de les excavacions realitzades durant els darrers 20 anys en el poblat de Torre d'en Galmés. A part de tota l’estructura de la casa, l’experiència compta amb un total de 8 personatges, alguns animals i més de 40 objectes específics de l'època com 4 tipus d'àmfores, olles, formatgeres, morters, un molí manual i un teler. Tota la creació de l’experiència ha estat supervisada i revisada per arqueòlegs, que han actuat com a assessors científics durant el desenvolupament del projecte.

Aquesta iniciativa té com a objectiu utilitzar les noves formes de comunicació que ofereix la realitat virtual per tal de difondre i promoure el coneixement de la cultura talaiòtica. L’objectiu d’aquest tipus d’experiències és apropar el patrimoni històric a la població d’una manera innovadora, per tal que un major nombre de persones puguin gaudir de la possibilitat de submergir-se en l’època talaiòtica i comprendre millor una part de la història de l’illa.

L’experiència està ja disponible per als visitants del centre d’interpretació de Torre d’en Galmés. L'accés a aquest recurs queda inclòs dins de la tarifa de la visita general al centre d'interpretació i el jaciment.

Per altra banda, també s'ha renovat totalment la cartelleria explicativa del jaciment, de forma que el poblat compta ara amb vint-i-un cartells totalment nous.

Naveta des Tudons

Sa Naveta des Tudons compta també amb un nou espai per ajudar als visitants a entendre el monument: es tracta d'un petit pavelló de fusta, situat al costat de la caseta de l'entrada, en el qual s'hi han instal·lat seients i sis plafons explicatius. Així, els visitants hi poden descansar a recer del sol i, a la vegada, conèixer millor el context històric de sa Naveta.

Tant als nous cartells de Torre d'en Galmés com als de sa Naveta s'han utilitzat il·lustracions que recreen la vida durant la prehistòria o reconstrueixen els edificis, per tal que els visitants puguin entendre millor les restes arqueològiques.

Aquestes actuacions han estat impulsades pel Consell Insular de Menorca  amb la col·laboració de la Fundació de Foment del Turisme (entitat que gestiona les visites als dos jaciments). La iniciativa compta també amb el suport econòmic de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa eliminar les depuradores ubicades a prop del Prat de Son Bou

El partit ecosobiranista considera necessària la construcció d’una única depuradora nova que assumeixi el sanejament de les tres zones: Son bou, Sant Jaume i Torre Solí

Més per Menorca denuncia que el PP censura la Sindicatura de Greuges

El partit menorquinista critica que els atacs i cohibicions del portaveu popular Joan Pons Torres als síndics tenen com a objectiu acabar amb aquest òrgan independent de control a les administracions

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit