Candidatura al Consell Insular de Menorca

1. Josep Juaneda Mercadal
Vaig néixer a Ciutadella l'any 1981 i som llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, amb un Màster en Gestió Esportiva. Pare d'una filleta.

He tingut la gran satisfacció de poder treballar en el nostre projecte compartit, primer, com a regidor de l'oposició de l’ajuntament de Ciutadella per part del grup PSM-Més per Menorca, l’any 2012. Posteriorment, ja a l’any 2015, se’m va donar la oportunitat de treballar al costat de Joana Gomila i la resta de regidors amb l’objectiu, difícil però aconseguit, de posar ordre en l’enorme desgavell deixat pel govern de la dreta. Així vaig poder aportar el meu granet d’arena com a regidor de Festes, Cultura i Esports. I va ser el 2019 quan vaig acompanyar a Maite Salord en la candidatura de Més per Menorca al Consell Insular, per a després assumir tasques de govern, primer com a director insular d’educació, joventut i esports, i a partir del 2021, com a Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera. Deia Bernard Shaw: “Només triomfa al món qui s’aixeca i busca les circumstàncies, i les crea si no les troba” us convit, llavors, a aixecar-nos tots junts i cercar totes aquelles circumstàncies que facin possible un futur millor per a Menorca, i si cal a crear-les. Visca Menorca!

2. Noemí García García
Som des Migjorn Gran i tenc 42 anys. Metgesa de formació, i nutricionista comunitària de professió. Mare de na Cloe (7 anys) i n'Arlette (6 anys).

Amb la meva infància entre tanques, carrers, platges i veïnat des Migjorn Gran, vaig començar a teixir els valors de la humilitat i la gratitud. De la meva adolescència implicada amb l'escoltisme, el món associatiu, l'ajuda humanitària i el voluntariat, vaig aferrar-me als valors del compromís i l'entrega, de la justícia i la solidaritat. De la meva joventut dedicada a estudiar diverses disciplines relacionades amb la salut i el benestar de les persones, vaig cultivar els valors de la constància i la perseverança. Els darrers quatre anys m'he dedicat a promoure estils de vida saludables posant èmfasi en el paper que juga l'alimentació en el nostre dia a dia. He dut a terme projectes comunitaris d'educació nutricional a través de diverses entitats socials i serveis de l'administració pública, treballant directament amb persones de totes les edats i col·lectius diversos, de la mà sàvia de la comunitat educativa, pagesa i gastronòmica de la nostra illa, enriquint-me de la seva experiència i coneixement científic i tradicional. De tot això m'emporto la necessitat d'alimentar cada dia els valors de l'empatia i el respecte.

3. Esteve Barceló Marquès
Ciutadella (1975). Som llicenciat en Biologia. Tenc dos fills. M’he dedicat a fer feina pel medi ambient al sector públic i al privat.

L’any 2005 vaig entrar a l’administració pública, com a tècnic a Menorca en l’àmbit de la gestió del sanejament i el tractament de les aigües, tasques que vaig dur a terme fins que el 2019 na Maite Salord em va convèncer per incorporar-me al seu equip al departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera al Consell Insular. De llavors ençà he tingut la oportunitat de seguir aportant els meus coneixements i experiència des de la direcció insular de Medi Ambient, en una primera etapa liderada per na Maite, i una segona liderada per en Josep Juaneda. Durant aquest temps de feina en equip, hem posat en marxa diversos projectes relacionats amb l’aigua, els residus, l’energia i el medi ambient en general, sempre dins de la perspectiva d’una reserva de la biosfera on tenim el privilegi de viure. Els reptes són a la vegada exigents i engrescadors, motiu pel qual, juntament amb la confiança i el lideratge d’en Bep, em veig amb forces i il·lusió de seguir fent feina per Menorca, la seva gent i el seu territori.

4. Raquel Marquès Díez
Palma (1975), periodista de professió. Actualment, directora de Cultura i Patrimoni al Consell Insular.

Abans d’afrontar el repte com a directora insular de Presidència i Comunicació, l’any 2015, vaig dedicar més de vint anys a la meva carrera professional, la de periodista. Duc el periodisme a la sang. Des de ben jove el meu pare i els professors/es de la Universitat em van inculcar que la veritat i l’objectivitat sempre havien de ser al capdavant. El dret a una informació veraç, aquella que avui queda diluïda entre milers de cròniques poc treballades, fruit del famós ‘copy paste’ i l’anomenat periodisme ciutadà, i enfosquides per les ‘fake news’, ben s’ho val. Així les coses, encara mantenc l’esperança que torni el periodisme autèntic, el de la informació contrastada, el de les entrevistes, articles i reportatges de qualitat, mentre alhora també desig que el projecte de Més per Menorca contraresti la desafecció política de la gent.

5. Ferran Andreu Camps
Casat, dos fill i una filla. Militant del PSM en l’albada de la democràcia.

Vaig ajudar en l’elaboració del Menorca Socialista i vaig formar part de les primeres llistes municipals a Maó. També vaig participar en moviments per a la defensa de la naturalesa. M’he guanyat la vida essent bijuter de professió i copropietari d’una petita empresa. Lligat al món de l’esport ha estat entrenador i coordinador en diferents clubs, -U.D. Maó, C.D. Menorca i C.E. Alaior-. Col·laborador i articulista habitual durant mes de tres dècades del Diari Menorca. Tinc la satisfacció de ser considerat per a alguns de tendència esquerrana. Actualment gaudeix d’una ben merescuda jubilació.

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit