Maite Salord: “És en la confluència público-privada que podem beneficiar a tothom”

Els Segments Estratègics Turístics (SETs) tenen una molt bona acollida entre l’empresariat del sector serveis. Uns setanta representants del sector turístic han assistit a la jornada i una quinzena han formalitzat la sol·licitud d’entrada.

14/03/2019

La jornada informativa de presentació de les SETs (Segments Estratègics Turístics) ha tingut una molt bona acollida entre l’empresariat insular. Uns setanta representants del sector turístic han assistit a la cita del Consell i una quinzena d’empresaris menorquins ja han tramitat les corresponents sol·licituds d’adhesió per formar part dels SET, que són espais de feina públic-privats constituïts amb l’objectiu de crear i promocionar productes que facin més competitives les Illes Balears com a destinacions turístiques.

Els Segments Estratègics Turístics són aliances que es constitueixen entre prestadors de serveis i institucions públiques per a desenvolupar productes turístics amb valor afegit. Es plantegen com a meses de feina públic-privades on poder definir estratègies i planificar accions que permetin millorar la competitivitat turística de les Illes Balears.

La vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha reforçat la importància de la iniciativa afirmant que “és a través de la confluència entre allò públic i allò privat que podem dur a terme accions que beneficien a tothom”. I ha afegit que  “a Menorca tenim molts recursos que, ben gestionats, podem transformar en fortaleses. El model de feina dels SETs ens indica el camí a seguir per millorar com a destinació, amb la qualitat, la diversificació i la desestacionalització com a objectius estratègics”, ha resumit.

L’acte, conduït pels presidents i presidentes dels mateixos SETs. El president del SET de MICE, Ramón Vidal ha dit que ““és una oportunitat única. Treballar junts és l’única forma de tenir un reconeixement internacional. Vivim un gran moment per aconseguir-ho,

En aquesta mateixa línia s’han pronunciat els representants de la resta de SETs. Per a Manuel Hernández, del SET d’Esports, “és una oportunitat única que hem d’aprofitar. Hem de sumar i treballar ràpid”. Cristina Zaforteza, presidenta del SET de Cultura, ha valorat que “per primera vegada” els empresaris de Balears tenen “veu i vot per decidir què fer com a destinació turística. Aprofitem la mà que ens brinda el sector públic”.

En total, atenent a les fortaleses de les quatre illes i les tendències del mercat, l’AETIB, els consells insulars i els diferents sectors empresarials de l’arxipèlag han impulsat la creació dels següents SETs: gastronomia, turisme actiu, cultura, ecoturisme, turisme esportiu, salut, luxe i MICE.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa limitar el consum als grans consumidors d’aigua

El partit menorquinista assenyala que només hi queden 32 dies per a l’estiu i demana al Consell Insular que ajudi els ajuntaments a impulsar les ordenances municipals

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit