200.000 euros per a la investigació, conservació i difusió del patrimoni històric

El Departament de Cultura del Consell de Menorca obre la convocatòria d’ajuts per a les entitats interessades en treballar aspectes del patrimoni insular. S’hi pot optar a través de cinc línies diferents.

25/02/2019

El Consell Insular de Menorca ha publicat una convocatòria d'ajuts per a la investigació, conservació i difusió del patrimoni històric durant el 2019, per un import total de 200.000 €. Aquesta xifra representa un increment de 10.000 € respecte a la convocatòria de l'any passat.

Seguint la línia iniciada l'any, per tal d'optimitzar la gestió, es publica una única convocatòria amb cinc línies diferents: excavacions arqueològiques i paleontològiques; investigació històrica, restauració de béns del patrimoni històric; elaboració de publicacions i realització d'activitats de difusió.

1.- Restauració de béns del Patrimoni Històric > 40.000 euros. El seu objectiu és contribuir a la conservació del patrimoni històric de l'illa, aturant els processos de deteriorament que el posen en perill. L'import màxim per sol·licitud és de 10.000 €, i a l'hora de puntuar els projectes es valorarà, entre altres factors, que els béns siguin de titularitat pública

-Es poden demanar ajuts per béns de titularitat privada, encara que en aquests casos el consell només finançarà fins al 75% del cost total de la intervenció.

2.- Investigacions de tipus històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, historicoindustrial, antropològic i etnològic > 25.000 euros. Es concediran cinc beques de 5.000 euros cada una.

3.- Intervencions arqueològiques i paleontològiques > 105.000 euros. (10% més que l’any passat) Sol·licitud màxima; 14.000 €. L'objectiu és donar suport a les intervencions, tant de camp com de laboratori.

4.- Publicacions > 15.000 euros. Finalitat: donar a conèixer els resultats d'investigacions científiques sobre el patrimoni històric. Sol·licitud màxima 1.500 €, en el cas d'articles, i 6.000 €, en el cas de llibres.

5.-Difusió > 15.000 euros. Per a jornades i seminaris. Sol·licitud màxima per activitat: 5.000 euros.

El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals a partir del 23 de febrer, data en què aparegué al BOIB.

Podeu consultar amb més detall les línies d'ajudes aquí > Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit