Menorca i Lanzarote unides per la Reserva de Biosfera i la poesia

Es tracta d’una iniciativa conjunta del Consell menorquí i del Cabildo canari, en què es presenta un llibre de poemes de dos autors de cada illa, el menorquins Pere Gomila i Sílvia Pons i els canaris Rafael Hernández i Daniela Martín.

21/02/2019
Portada del llibre Portada del llibre

Les illes de Menorca i Lanzarote, a més d’estar agermanades, ambdues, com a Reserves de Biosfera, i amb motiu de la celebració conjunta del 25è aniversari de les respectes nominacions, el Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració de l’IME, i el Cabildo de Lanzarote, han impulsat un projecte poètic editorial conjunt que es titula Mirades/Miradas que lliga les dues illes també en la literatura.

Dos poetes de Menorca, Pere Gomila i Sílvia Pons, van viatjar a l’illa canària i dos poetes d’allà, Rafael Hernández i Daniela Martín van venir a aquí, a Menorca, per oferir-nos les seves mirades sobre la realitat de dues illes situades en dos mars diferents, dues illes que comparteixen l’honor de pertànyer a la xarxa de Reserves de Biosfera i que, per tant, tenen fixat l’objectiu de la sostenibilitat, el respecte per la natura i la qualitat ambiental.

Gent i paisatges, història i ressonàncies literàries, present i evocació, natura i arquitectura amb què s’impregnaren els versos nascuts d’aquesta experiència de descoberta i també, com en el cas de les dues illes, d’agermanament entre els poetes que ho han viscut, escrit i compartit. El resultat és el llibre “Mirades/Miradas”,  en una esplèndida edició del Cabildo de Lanzarote.

Les impressions i reflexions que nasqueren de l’experiència dels quatre poetes han quedat reflectides en aquest poemari que es presentarà dissabte dia 23 a les 19 h., a la seu de l’IME (Can Victori), en forma de recital a càrrec dels seus autors i en què la paraula es combinarà amb les imatges captades durant les respectives estances a les dues illes.

El llibre és concebut en forma de mirall de manera que d’un sentit es poden trobar tots els textos en català i, quan es gira, per l’altra banda es troben tots els textos en castellà. Amb tots els poemes traduïts a l’altra llengua. Conté, per tant, dues portades. Miradas o Mirades, segons la llengua que es triï. És aquesta l’aportació sentida i agermanada de quatre poetes de dues illes germanes.

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit