Consell i ajuntaments reafirmen el seu compromís per potenciar la marca Menorca

Les nou administracions públiques consensuen criteris i esforços per millorar el producte turístic de l’illa, amb una imatge unificada i altres accions que diferencien i enriqueixen l’oferta.

20/02/2019

El Consell de Menorca i els vuit ajuntaments de l’Illa unifiquen esforços per oferir una imatge turística unificada amb la clara i única voluntat de potenciar la marca Menorca. És el que s’ha tractat avui a la reunió mantinguda a la seu insular entre la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i els regidors i regidores de turisme dels diferents consistoris insulars. La finalitat és la de d’abordar diversos temes amb un fil conductor comú: la millora del producte turístic de l’illa.

Informació turística

Un dels assumptes tractats ha estat el nou conveni de col·laboració, impulsat per primera vegada l’any passat amb l’objectiu de coordinar el servei i el material d’informació turística, així com les accions de promoció del producte turístic que es realitzen des dels ajuntaments.

A proposta de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, l’acord interadministratiu, que comptarà amb una dotació màxima per ajuntament de 15.000 euros, incorporarà aquest any una nova línia per millorar l’accessibilitat a les zones turístiques. D’aquesta manera, el nou conveni cobrirà aquelles actuacions municipals que es realitzin en els següents àmbits: a) creació i impuls del producte turístic en temporada baixa; b) estandardització de la producció de material informatiu; c) creació i adaptació de la imatge que emprin totes les oficines d’informació turística a la Marca Menorca; i d) adaptació d’espais turístics per a persones amb discapacitat.

Al respecte, Maite Salord ha indicat que des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el Consell “ens hem proposat sumar tots els esforços possibles per fer de la nostra illa una destinació de qualitat i competitiva. En aquesta missió, resulta del tot imprescindible la complicitat dels ajuntaments com a gestors de serveis adreçats a la població, resident i turista, i com a generadors d’activitats i productes que poden millorar l’experiència d’aquells que ens visiten. L’activitat econòmica principal a Menorca mereix que tots remem una mateixa direcció”.

Qualitat turística

La reunió també ha servit per donar un nou impuls a la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED), projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que acredita i reconeix l’esforç i el compromís de les empreses turístiques amb la qualitat i la millora contínua.

La consellera ha informat també del resultat de la campanya de divulgació i sensibilització duita a terme l’any passat, com a resultat de la qual es van adherir al programa 21 nous establiments amb un balanç anual de 75 empreses acreditades i un increment del 38,9%. Una de les raons d’aquest èxit, com ha reconegut Salord, va ser la implicació dels ajuntaments en l’organització de les jornades informatives celebrades als diferents municipis, una implicació que se cerca reeditar aquest any per ampliar la xarxa SICTED i acreditar, d’aquesta manera, la qualitat de la destinació.

Finalment, també s’ha traslladat als regidors la proposta de desplegar conjuntament una oferta d’oci familiar a les zones turístiques a fi de millorar el producte que s’ofereix a les famílies que visiten Menorca en vacances, incrementar el seu grau de satisfacció i reforçar el posicionament de l’illa en un segment cada vegada més exigent.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit