Seminari formatiu per a l’elaboració de l'Inventari Municipals de Camins

La consellera de Cooperació Local ha donat al benvinguda als tècnics encarregats de dur a terme la tasca de recopilació de tot tipus de dades per a redacció d’un catàleg dels camins de cada terme municipal.

17/09/2018

La vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística i Cooperació Local, Maite Salord, ha donat la benvinguda als assistents al seminari formatiu dirigit als equips encarregats de realitzar els inventaris de camins municipals. Cal recordar que els vuit ajuntaments de l’illa i el departament de Cooperació Local han signat un conveni de col·laboració per a l’elaboració del Catàleg de Camins Públics. Aquest conveni té per objecte l'elaboració del catàleg de camins, que és un treball d'investigació de cada consistori per tal de definir quins camins del seu terme municipal compleixen les condicions per incloure’s a l'Inventari de Béns Municipals.

El doctor en Geografia i pèrit judicial, Xavier Campillo Besses, imparteix el seminari que tindrà lloc avui i demà al Consell. Campillo va començar treballant en projectes de desenvolupament rural i medi ambient. Des de l’any 1992 s’ha anat especialitzant en qüestions relacionades amb els camins, l’accés al medi natural i la mobilitat rural.

La consellera Salord ha explicat que “els camins públics de Menorca constitueixen, juntament amb les carreteres, una xarxa de comunicació extensa i arrelada, amb la funció històrica bàsica d'enllaçar els diferents indrets de l'illa, que ofereix al conjunt de la població una accessibilitat generalitzada a tot el territori insular. Els nous usos de lleure, com les activitats d'excursionisme o senderisme, entre d'altres, han tornat a reivindicar aquesta xarxa que cal preservar, no només com a infraestructures per satisfer necessitats de comunicació pròpies i específiques del món rural, sinó com a infraestructures al servei de tota la societat”,

Cal recordar que el departament de Cooperació local s’ha marcat com una tasca prioritària la feina d'elaboració d'un Catàleg de camins públics que reculli la feina que ja s'havia començat de recopilació d'informació dels diferents camins rurals de l'illa. El Consell dona a més suport cartogràfic i en la sistematització de la informació mitjançant l’IDE Menorca.

Per municipis, l’aportació de la institució insular és la següent:

Ciutadella: 21.780 €; Ferreries: 14.974,44 €; es Migjorn Gran:  10.890 €; es Mercadal: 21.780 €; Alaior: 21.780 €; Maó: 21.780 €; Sant LLuís  7.458,36 € i es Castell  10.890 €.

D’aquesta manera, la inversió total del Consell Insular de Menorca és de 131.332,80 euros.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit