Menorca presenta 11 projectes per valor de 10 milions d'euros a l'Impost de Turisme Sostenible

La institució insular dóna suport a dos projectes municipals pel valor patrimonial: la rehabilitació del casat de Binicodrell de Darrerre (Es Migjorn Gran) i la conversió de les pedreres de S’Arraval Vella des Castell en el centre marítim Thalassa.

10/08/2018
Pedreres de s'Arraval, on s'ubicarà Thalassa; i Casat de Binicodrell Pedreres de s'Arraval, on s'ubicarà Thalassa; i Casat de Binicodrell

El Consell Insular de Menorca presenta enguany dos projectes propis  amb càrrec al Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible 2018.

En primer lloc, aposta per la presentació d’un pla d’instal·lacions d’eficiència energètica en les urbanitzacions turístiques i la creació d’astre-turisme a Menorca. El projecte té per objecte la realització d’actuacions a les urbanitzacions de l’illa per impulsar l’eficiència energètica, la promoció de les energies renovables en espais públics i l’adequació de l’enllumenat públic sota criteris de màxima eficiència energètica i compliment de la declaració Starlight.

Un altre dels objectius de la proposta és la millora de l’oferta turística durant els mesos de temporada baixa mitjançant  la creació de zones d’observació del cel nocturn de Menorca, ja que com a Reserva de Biosfera es va assumir el compromís de millorar la qualitat del cel nocturn de l’illa, reduir la contaminació lumínica i acabar complint els estàndards de qualitat per a ser mereixedors de la certificació Turística Starlight. El pressupost previst per assolir una primera fase del projecte és de 800.000 euros.

En segon lloc, el Consell proposa l’adquisició dels terrenys i les edificacions militars de Favàritx. L’objectiu és la recuperació d’un espai emblemàtic des del punt de vista natural i paisatgístic. Amb una superfície d’unes 49 ha, la finca es troba inclosa en la Xarxa Natura 2000 i és l’entrada a les platges d’Arenal de Morella, Cala Presili, al far i a les platges dels voltants del far. Es troba inclosa dintre de dues àrees de diferent grau de protecció, segons la zonificació que fa el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN). Cal destacar la presència d’espècies úniques. La gestió directa de la finca permetrà la restauració ambiental i ordenació i gestió de l’ús públic de tot l’entorn. Pressupost 868.222 euros.

D’altra banda, la institució insular dóna suport, a través del departament de Cultura i a causa del seu important valor patrimonial, a dos projectes presentats pels municipis des Migjorn Gran i Es Castell:

- Rehabilitació i adequació del casat de Binicodrell de Darrere com a centre cultural i turístic. Pressupost 1.189.782,11 euros. (Accediu a la història del casat a la pàgina 7 de la revista Àmbit)

- Conversió de les pedreres de Sa Raval Vella des Castell en el Centre Thalassa, patrimoni marítim de Menorca. Pressupost 748.022,87 euros.

El Consell Insular de Menorca torna enguany a assumir com a administració tramitadora els projectes presentats pels municipis. Clouen el llistat de les propostes que aspiren a ser finançades per l’Impost de Turisme Sostenible 2018:

- Sant Lluís: Adquisició de l’edifici “Sa Tanca” per a la recuperació del paisatge urbà i la desestacionalització turística. Pressupost 1.650.000 euros.

- Ferreries: Adquisició de la zona rústica de la marina de s’Ermita i rehabilitació de les antigues escoles rurals de Santa Cecília per convertir-les en cases de colònies. Pressupost 298.094 euros i 554.132,05 euros, respectivament.

- Ciutadella: Rehabilitació de les dependències del Reial Alcàsser (Fase II). Pressupost 1.079.925 euros

- Maó - Es Castell: Projecte de tractament terciari a l’EDAR de Maó - Es Castell per a la reutilització de l’aigua depurada per a usos urbans. Pressupost 1.929.950 euros

- Alaior: Xarxa de sanejament de la urbanització Son Vitamina. Pressupost 759.564,48 euros

- Es Mercadal: Adquisició de l’edifici cultural propietat del Bisbat i llogat per l’Ajuntament denominat “Teatre de Fornells”. Pressupost 390.714,93 euros

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP censura la Sindicatura de Greuges

El partit menorquinista critica que els atacs i cohibicions del portaveu popular Joan Pons Torres als síndics tenen com a objectiu acabar amb aquest òrgan independent de control a les administracions

Més per Menorca denuncia que el Consell no ha posat cap barca per protegir la posidònia aquest estiu

Esteve Barceló: “Lamentam que Menorca sigui l’illa amb menys vigilància i més fondejos il·legals”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit