El Consell de Menorca manté l’aposta per al reconeixement internacional de l’arqueologia menorquina i més en concret en la campanya de la Menorca Talaiòtica, la qual està immersa al reconeixement a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO.
En aquest sentit, el Departament de Cultura i Patrimoni segueix apostant per noves vies i ajudes per a la investigació prehistòrica. Aquests dies s’ha presentat la tercera campanya d’excavacions a sa Cudia Cremada que no tenia una excavació del recinte de taula des de fa 20 anys.
Segons el conseller Maria, “les intervencions són ara d’un gran valor perquè es realitzen amb tècniques i metodologies molt més avançades i amb treballs de laboratori molt més precisos que aporten dades rellevants sobre els processos de construcció del recintes de taula”.
Aquesta nova campanya es du a terme amb tres arqueòlogues menorquines: Cristina Bravo, Muns Anglada i Irene Riudavets, les quals dirigeixen una Escola Internacional d’Arqueologia. “Aquest fet porta a Menorca experts estrangers, que participen en les analítiques de les investigacions arqueològiques, i alumnes vingut també de molts altres llocs del món que possibiliten donar més projecció internacional a Menorca en aquesta matèria”, ha explicat el conseller Miquel Maria.
És un aspecte que valora molt positivament el titular de Cultura del Consell, “perquè ens ajuda moltíssim a la difusió exterior de la Menorca Talaiòtica, tant pel que fa a l’àmbit patrimonial com al científic i acadèmic, a més de ser una qüestió requerida per la nominació de la UNESCO”.
El Departament de Cultura del Consell ha atorgat un ajut de 9.900 euros per a la campanya quer es du a terme a sa Cudia Cremanda.
No entenem aquest canvi de guió de l’equip de govern amb l’organització d’aquesta activitat, ja que l’any passat la institució insular va mantenir la seva col·laboració.
Els consellers del partit menorquinista presenten al·legacions als comptes de 2025