Demanam la implicació del Govern per evitar "ocurrències" com la de posar hamaques a Binigaus

El partit menorquinista proposa al Parlament que el Govern col·labori amb els ajuntaments per fer front als serveis de socorrisme, salvament i abalisament

13/06/2024

El Parlament ha debatut i aprovat una Proposició No de Llei del portaveu de Més per Menorca, Josep Castells per a instar el Govern de Marga Prohens perquè s'impliqui en els serveis de socorrisme i seguretat de les platges.

Els diversos serveis de seguretat que els ajuntaments han d'oferir a les platges suposen un elevat esforç econòmic i tècnic per a les administracions locals, que costa molt assumir amb recursos propis. A tot això s'hi sumen les conseqüències del canvi climàtic, com és en el cas de la platja de Sant Tomàs, a Menorca, que ha patit un retrocés de la superfície d'arena molt important. Davant aquesta pèrdua, l'Ajuntament des Migjorn Gran deixarà d'ingressar una quantitat molt important de doblers perquè no s'hi podran instal·lar tantes hamaques i para-sols com havia previst inicialment. Per altra banda, aquest Ajuntament, que és el més petit de Menorca, ha d'assumir moltes despeses relacionades amb diferents serveis pel fet de ser un municipi de costa i de tenir platges, com ara els serveis de socorrisme i abalisament.

Així i tot, l'administració amb competències en matèria d'emergències és el Govern de les Illes Balears, que cada cop estableix més exigències als ajuntaments en aquesta matèria, però no proporciona als municipis els recursos suficients per finançar-los, cosa que suposa un problema per a tots els ajuntaments costaners de l'arxipèlag. 

Per això, amb l'excusa de compensar la pèrdua d'ingressos i poder sufragar els serveis de socorrisme i abalisament, l'Ajuntament des Migjorn ha anunciat la seva intenció d'instal·lar hamaques i para-sols a la platja de Binigaus, una cala verge ubicada dins una ANEI, de cara a l'estiu que ve. Davant aquest anunci del consistori migjorner, són moltes les persones des Migjorn i, de tot Menorca, preocupades aquesta intenció de massificar encara més un dels racons naturals més icònics de Menorca. Una "ocurrència" a la qual Més per Menorca s'oposa frontalment. Josep Castells ha estat contundent en aquest sentit: “és un ultratge a la natura, al medi ambient, i un escarni a la Reserva de Biosfera”.

Amb l'aprovació de la Proposició No de Llei dels menorquinistes, el Govern de les Illes Balears haurà de col·laborar amb els ajuntaments, tant de forma econòmica com amb el suport tècnic corresponent, perquè puguin fer front a les seves obligacions en matèria de socorrisme, salvament i abalisament. A més, segons Castells, la seva aprovació "envia un missatge contundent a l'Ajuntament des Migjorn Gran perquè cessi en el seu intent de prostituir espais verges".

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el decret llei aprovat per PP/VOX afavoreix l’especulació immobiliària

El partit menorquinista critica que les polítiques de la dreta en habitatge ajuden a incrementar encara més els preus

Més per Menorca denuncia que el Govern pacta amb el trumpisme balear les mesures de contenció

El partit menorquinista considera que el Govern Prohens ha emprat l'oposició com el decorat del seu teatre per acabar pactant de nou amb la ultradreta

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit