La reforma del geriàtric de Ciutadella aposta per una atenció amb més espai i més qualitat de vida

L’avantprojecte dibuixa unes instal·lacions que passen de les 60 places actuals a 86

17/10/2022

L’Ajuntament de Ciutadella ha presentat l’avantprojecte per a la reforma i ampliació de la Residència Geriàtrica Municipal, amb l’objectiu d’ampliar la capacitat de l’edifici i, sobretot, millorar la qualitat de vida de les persones residents. Una vegada ja s’ha decidit i acordat –de mutu acord- destinar l’espai que fins ara estava llogat a Clínica Juaneda a l’ampliació dels serveis sociosanitaris, es va encarregar un avantprojecte per dissenyar com seran les dependències que permetran ampliar els serveis del Patronat Municipal de l’Hospital.

L’avantprojecte dibuixa unes instal·lacions que passen de les 60 places actuals a 86. Cercant el major benestar de les persones residents, s’eliminaran les habitacions triples existents actualment, i s’aposta sobretot per habitacions individuals. Així, actualment hi ha 26 habitacions individuals, 14 dobles i dues triples. Després de la reforma, es passarà a 42 habitacions individuals i 22 dobles, desapareixent així les triples.

Tipus d’habitació Actualment Nou projecte

Individual 26 42

Doble 14 22

Triple 2 0

Total 42 53

Les noves habitacions es distribuiran en tres plantes. Així, a la planta baixa s’ubicaran 12 habitacions individuals. A la primera planta i segona planta hi haurà 15 habitacions individuals i 11 dobles respectivament. Totes les habitacions superaran de manera notable les dimensions mínimes exigides per la normativa actual, de tal manera que no només s’incrementa la intimitat dels residents, sinó que també se’ls ofereix més espai. També s’incrementa l’espai i les dimensions de passadissos i accessos.

La reforma inclou també l’habilitació de nous i millors espais comuns, per als usuaris, treballadors i per als familiars. El nou edifici comptarà amb nou sales comunitàries, espais per a serveis i atencions, i es crearà també un nou espai verd a la part posterior de l’edifici per a esdeveniments i activitats per als residents a l’aire lliure. Els autors de l’avantprojecte han ideat també un redisseny de la plaça Sant Antoni, on s’ubica la façana principal de l’edifici, per a crear espais més amables.

L’avantprojecte, elaborat per l’empresa Guillermo Juan Carreras Pons, ha comptat amb la participació de tots els grups municipals de l’Ajuntament, familiars i treballadors del geriàtric, per tal de fer notar les seves necessitats i demandes, que han estat incloses amb aspectes com accessos diferenciats, espais de respir per a residents i familiars, i noves sales més adaptades per a serveis com podologia, fisioteràpia o psicologia, entre altres, així com millores notables als menjadors, les cuines, els banys o les sales de visita. L’objectiu és cuidar també al cuidador, per tal que l’atenció que pugui dispensar a les persones residents sigui encara millor.

El pressupost estimat per a fer realitat aquest avantprojecte és de 10,1 milions d’euros. El proper pas serà convocar el concurs per a la redacció del projecte bàsic i executiu. El calendari d’actuació es dissenyarà de tal manera que els usuaris actuals no hagin d’abandonar l’espai, i puguin conviure amb les obres amb la màxima qualitat possible i les mínimes molèsties.

Notícies relacionades

Contracten cinc persones per fer tasques de suport als centres d’educació infantil de Ciutadella

Aquestes cinc persones ajudaran a les escoles infantils municipals durant aquest curs escolar en les tasques addicionals que s'han assignat als centres d'educació infantil a causa de l'aplicació de la LOMLOE

L'Entesa de Ferreries renova la seva imatge

L'Entesa de l'Esquerra de Ferreries ha presentat un nou logotip que marca l'inici de la precampanya electoral cap als comicis del maig, amb un compromís de renovació