El Consell inaugura a Maó l’exposició «Distància______Social» en el marc del Rescat Cultural

Aquesta exposició pretén capgirar els models expositius convencionals i hegemònics en pro d’un espai d’expressió i de creació conjunta en què puguin aparèixer noves maneres d’interactuar amb l’espai expositiu i escurçar la distància artista-espectador

13/11/2021

La mostra col·lectiva, en la qual participen 27 artistes i que ha estat comissariada per Aina Pla, es podrà veure del 12 de novembre al 9 de gener a Ca n’Oliver (Maó) i del 15 de gener al 5 de març a El Roser (Ciutadella).

L’exposició s’inaugurarà el 12 de novembre a les 18 h a la sala d’exposicions de Ca n’Oliver de Maó i viatjarà més endavant (el dia 15 de gener de 2022) a la Sala El Roser de Ciutadella. El primer acte de presentació comptarà amb la presència del vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria; el batle de Maó, Héctor Pons; Conxa Juanola, tinenta d’Alcaldia de Cultura, i Aina Pla, comissària de l’exposició.

La mostra, emmarcada en el projecte Rescat Cultural 2021, reuneix el treball de 27 artistes actuals nascuts, residents o propers a Menorca.

Agafant com a punt de partida el resultat de la combinació de les paraules distància i social —contradictòries en un principi— i alliberant-les del significat exclusivament pandèmic, ens situam davant d’un relat conceptual i múltiple sobre la nostra societat i les diverses «distàncies» que ens separen.

L’exposició es vertebra a través de tres línies temàtiques: l’AUTODISTÀNCIA (La casa. El refugi), la DISTÀNCIA SOCIAL (L’exterior. La societat) i la DISTÀNCIA ESTRUCTURAL (El sistema. La precarietat).

A partir d’una curosa selecció d’artistes i obres que es distribueixen dins dels tres blocs anteriors, la mostra compta amb una gran varietat de disciplines i tècniques contemporànies, amb un contundent component satíric i de crítica social.

Amb aquesta exposició col·lectiva, en la qual els artistes han participat de forma molt activa, es pretén capgirar els models expositius convencionals i hegemònics en pro d’un espai d’expressió i de creació conjunta, en què puguin aparèixer noves maneres d’interactuar amb l’espai expositiu i escurçar-se la distància entre artistes i espectadors.

A banda de la mostra, de caràcter temporal, s’ha editat especialment per a l’ocasió un fanzín en el qual han participat tots els artistes que conformen l’exposició. Una peça col·laborativa que el visitant podrà emportar-se a casa fins que se n’exhaureixin els exemplars (l’edició és de 1.500 exemplars).

Els artistes participants són: Alejandro Martín (dibuix, mural), Ana Llorens (instal·lació), Antonella Zorzi (instal·lació), Carles Moll (escultura), Carmen de los Llanos (pintura, instal·lació), Clara Garriga (audiovisual), Cristian P. Coll (fotografia, instal·lació), Cristòfol Pons (pintura, mural), ?D Loves The Sodomites (instal·lació visual i sonora, performance), hombrelópez (instal·lació), Jaume Chavala (dibuix, instal·lació), José A. Sintes (pintura), José Cruz (dibuix, instal·lació), ?Julieta Oriola (dibuix, pintura), Kodomos (gravat), La Foix (escultura), Laura Marte (instal·lació), Leny Pony (fotocollage), Macià Florit (audiovisual), Març Rabal (audiovisual), Marina E. G. (performance), Núria Marquès (dibuix), Omar Lora (instal·lació), Pincho (escultura), Theresia Malaise (pintura), Tutzo (pintura) i els col·lectius Tutzo & Quitolomalo (pintura) i 3-DKE (escultura, instal·lació).

A més a més, dins el marc d’aquestes exposicions tindran lloc quatre actes performatius: dos a càrrec de D Love The Sodomites (un espectacle i peça sonora específica per al lloc titulada Echo) i dos més a càrrec de Marina E. G., performances que s’inclouen dins d’un projecte més ampli titulat «Accions». La proposta de D Love The Sodomites es podrà veure els dies 12 de novembre i 15 de gener, coincidint amb ambdues inauguracions. D’altra banda, les accions de Marina E. G. es presentaran al públic el 2 de desembre. Finalment, dia 19 de febrer comptarem amb la presència del barceloní Daniel Gasol, autor del llibre Art (In)Útil, per gaudir d’un col·loqui i posterior debat sobre la relació de l’art amb el sistema, tant en l’àmbit econòmic com en l’institucional.

Programa:

Ca n’Oliver
12-11-2021 - 9-1-2022

Inauguració:
12-11-2021 a les 18 h
+
Performance:
Echo
D Love the Sodomites
A les 19:30 h

Performance en dos actes:
2-12-2021 a les 18:30 h
Acció I. Per què em falta aire quan respir?
Acció II. Suar les deixalles
Marina E. G.

EL ROSER
15-1-2022 - 5-3-2022

Inauguració:
15-1-2022 a les 12 h.
+
Performance:
Echo
D Love the Sodomites
A les 13:30 h

Col·loqui i debat participatiu:
19-2-2022 a les 11 h
Amb Daniel Gasol, autor
del llibre Art (In)útil

Notícies relacionades

Més per Menorca mostra la seva preocupació pel servei d’informadors turístics del Consell Insular

El partit menorquinista demana a l’equip de govern per l’estat de la contractació del servei davant una nova temporada turística

Més per Menorca denuncia que el Consell no ha resolt les ajudes per a casals d'estiu de l'any passat

L'equip de govern del PP ha esgotat el termini per donar resposta a les peticions i les famílies esperen amb incertesa a les portes d'una nova temporada

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit