Maite Salord tanca dos anys a la presidència del Consell amb notables avenços i canvis

El consens i diàleg entre les forces progressistes per tirar endavant els acords programàtics han estat fonamentals per a l’acció de govern (Clicau sobre les fletxes de la foto per veure més imatges)

10/07/2017

Maite Salord tanca els dos primer anys d’un govern progressista al front del Consell Insular de Menorca. Dos anys d'una feina eficient que s’han traduït en avenços i canvis que han retornat a Menorca i als ciutadans les polítiques que es van prometre després de les eleccions del 24 de maig de 2015. Un balanç ben positiu amb la consciència més clara, tanmateix, que resten molts fronts a combatre i aspectes a millorar.

Entre moltes altres coses, caldria destacar l’acord de consens i diàleg permanent amb què ha impregnat Salord la seva acció de govern al capdavant de la primera institució insular, el que ha fet possible tirar endavant de forma eficient els acords programàtics que van signar les tres forces progressistes. Així, s’han restituït polítiques de benestar social, de transparència, participació, cultura, economia i turisme. Però també, i cal destacar-ho, s’ha ajustat el cartipàs institucional per estalviar despeses en càrrecs i destinar-lo al benestar socials. També per posar seny a l’acció sobre el territori i engegar directrius per a un model més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Maite Salord ha aconseguit ser la primera presidenta sobiranista de la institució insular, en representació de Més per Menorca, una formació que situa la presa de decisions a la pròpia illa i des de l’illa, perquè el futur de Menorca s’ha de pensar des de Menorca i amb la participació dels menorquins, sense cap tipus d’ingerències exteriors que obvien en excés les necessitats reals i urgents de la societat illenca. Maite Salord ha deixat la petja d’una nova forma de gestionar l’illa i les seves polítiques, escoltant les entitats i la seva gent, perquè el futur de Menorca ha de ser la voluntat de la societat que hi viu.

D’acord, per tant, amb els pactes de govern establerts amb el PSOE i Podem, la presidència insular passa, després dels dos primer anys de mandat a Susana Mora, fins ara vicepresidenta del Consell.

Igualment, Maite Salord ocuparà el lloc de vicepresidenta primera del Consell i mantindrà els departaments de Promoció Turística i Cooperació Local. Tanmateix, traspassa la gestió de Política Lingüística al departament de Cultura i Educació i es fa càrrec de Neteja de platges i protecció animal, que passen de Medi Ambient al departament de Cooperació Local.

Quant als càrrecs adjunts, també suposen pocs canvis. Així, la plaça d’assessor jurídic que depèn actualment de l’àrea de Presidència, passarà a ser la direcció insular de Presidència i estarà ocupada per José Carbonell, fins ara director insular de Joventut, Ocupació i Innovació. Així, la plaça que deixa Carbonell, serà assumida per la nova directora insular Pilar Carrasco com a directora insular d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports.

La direcció insular de Comunicació, l’assumirà Magdalena Arnau, també nova incorporació a l’equip insular, i Raquel Marquès que fins ara ha dirigit el departament de Presidència i Comunicació passarà a assumir la direcció de Cooperació Local. Igualment, l’equip de govern també ha acordat que el mes de gener de l’any que ve s’incorporarà al departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, dirigit per la consellera Cristina Gómez, un càrrec de confiança amb funcions vinculades a les competències de les àrees de gestió de la conselleria.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa