El Govern d’Espanya rebutja una proposta balear que demana arxivar les prospeccions petrolieres

La diputada menorquinista, Patrícia Font, manifesta que aquesta és una mostra més de manca de respecte a la sobirania del Parlament de les Illes

27/06/2017

Més per Menorca vol expressar la seva decepció davant el fet que el Govern de l’Estat hagi remès un informe de rebuig a la Mesa del Congrés dels Diputats respecte de la Proposició de Llei per protegir la Mar Mediterrània de les prospeccions d’hidrocarburs.

D’aquesta manera el Govern tracta de vetar, una vegada més, la possibilitat d’acabar amb les prospeccions petrolieres i els projectes d’exploració d’hidrocarburs al vessant del Mediterrani que és competència estatal, tal i com es ve demanant des de les Illes Balears al llarg dels darrers anys.

Segons explica la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, “aquesta és una altra mostra de manca de respecte cap a la sobirania del Parlament de les Illes Balears, el qual va aprovar per unanimitat aquesta proposició de Llei el passat 11 d’abril”.

Cal recordar que aquest és l’enèsim rebuig del Congrés dels Diputats a proposicions de llei que emanen del Parlament de les Illes Balears, i que sempre són rebutjades amb el mateix argument: qüestions pressupostàries. Caldria, emperò, matisar que el govern de l’Estat no mira tant les qüestions pressupostàries quan es tracta del que ens costa cada any la corrupció, o el barat que ha sortit l’amnistia per als defraudadors.

El govern i la Mesa del Congrés han posat un preu a la nostra mar, un preu irrisori: 160 milions d’euros, càlcul fet basant-se en els seus números del que costarien unes suposades indemnitzacions a les empreses concessionàries.

Tot açò ens ha de fer pensar en quin escenari i quina realitat ens trobam. Per una banda, ens trobam davant una gran mostra d’hipocresia en el discurs del govern sobre el canvi climàtic. El passat 25 de maig, en la inauguració de les Jornades “España: juntos por el clima”, el president Rajoy va dir que “Espanya estarà a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització de l’economia”. Per altra banda, no és de rebut que esgrimeixin que les prospeccions són compatibles amb el medi ambient i el turisme.

Aquest rebuig contrasta frontalment amb la decisió del govern francès d’aprovar una nova Llei que prohibirà l’exploració d’hidrocarburs a tota França i els seus territoris d’ultramar.

Més per Menorca continuarà reivindicant el seu compromís amb el medi ambient i la sobirania energètica. Qualsevol Estat pot declarar la no explotació d’un determinat recurs, ja que l’explotació dels recursos naturals és concebuda com a una facultat i no com a una obligació, tal i com ens recorda Aliança Mar Blava.

 

Notícies relacionades

El PP no es pronuncia sobre la remoció de Le Senne, però vol la seva sortida per interès partidista

Els grups de l'oposició veuen que la fixació del 7 d’agost per celebrar la Diputació Permanent com l’inici del compte enrere per fer fora Gabriel Le Senne com a president del Parlament

Més per Menorca proposa incrementar l’ecotaxa i que el GOIB no destini doblers a fires turístiques

Els menorquinistes presenten una moció al Parlament amb mesures per posar més límits a la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit