Es crea el Consell de la Indústria, a proposta de Més per Menorca i Gent x Formentera

És una de les esmenes que s'ha incorporat al projecte de Llei d'Indústria que s'està debatent al parlament

21/06/2017
El diputat Castells El diputat Castells

La Comissió d'Economia del Parlament ha dictaminat avui el projecte de Llei d'Indústria i l'ha deixat llest perquè s'aprovi en el proper Ple. Un dels elements més rellevants que s'han incorporat a la Llei en aquest tràmit ha estat la creació del Consell de la Indústria de les Illes Balears, mitjançant l'aprovació d'una esmena presentada per Més Per Menorca i per Gent x Formentera. L'esmena consisteix en l'addició d'un nou article a la llei, dins del capítol que estableix i regula els agents de la política industrial. En el projecte de llei només es preveien organismes oficials, i l'esmena instaura el Consell de la Indústria, com a òrgan d’assessorament i consulta del Govern en matèria de política industrial.

L'article incorporat a la llei atribueix al nou ens la finalitat "d'estimular el consens i la unitat d’acció en matèria de política industrial i coordinar els interessos públics i privats que hi conflueixen" i li confereix la funció d'informar "sobre els plans i els programes amb incidència en el sector industrial de les Illes Balears, així com també els projectes industrials estratègics" i la de "proposar l’adopció de mesures per a la promoció i el desenvolupament  de la industria de les Illes Balears". D'aquesta manera, la CAIB disposarà d'un fòrum on els principals sectors industrials podran participar de forma estructurada en la presa de decisió en matèria de política industrial.

Tal com ha afirmat el diputat de Més Per Menorca Josep Castells, que ha defensat l'esmena, "no podem concebre la definició de cap política que no es faci conjuntament amb la societat civil, que és la condició prèvia perquè les polítiques funcionin i tinguin efectes reals". Per la seva banda, la diputada de Gent x Formentera Síliva Tur ha manifestat que "gràcies al Consell de la Indústria, tant les empreses com les administracions, entre elles els Consells Insulars, disposaran d'un canal formal per fer arribar les seves propostes al Govern de la CAIB".

Un altre aspecte important que contempla el nou article és la composició del l'organisme, on hi participaran representants dels principals sectors industrials i de les administracions (municipis amb més activitats industrials, consells insulars i FELIB), així com representants de la UIB, d'entitats de defensa del medi ambient, dels col·legis professionals i altres agents implicats en la política industrial. També es preveu que els membres puguin participar a les reunions telemàticament i amb plens efectes, per tal de facilitar la participació des de totes les illes.

 

Notícies relacionades

El PP no es pronuncia sobre la remoció de Le Senne, però vol la seva sortida per interès partidista

Els grups de l'oposició veuen que la fixació del 7 d’agost per celebrar la Diputació Permanent com l’inici del compte enrere per fer fora Gabriel Le Senne com a president del Parlament

Més per Menorca proposa incrementar l’ecotaxa i que el GOIB no destini doblers a fires turístiques

Els menorquinistes presenten una moció al Parlament amb mesures per posar més límits a la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit