L’educació, base d’una societat pròspera i justa

MAITE SALORD - Cap de llista al Consell de Menorca

20/03/2019
Maite Salord. Maite Salord.

Tenir un sistema educatiu excel·lent a l’abast de tothom és un dels eixos principals del projecte de Més per Menorca, conscients que els països més pròspers del món donen una importància cabdal a l’educació.

En aquests moments, els menorquins podem triar dos camins: el del retorn al passat, a les polítiques de conflicte amb la comunitat educativa, de menyspreu cap als docents, de precarietat, de criminalització i denigració de la llengua pròpia...; o agafar el camí que permeti avançar decididament cap a un model educatiu excel·lent perquè la societat sigui més pròspera i justa, cosa que implica igualtat d’oportunitats des de la primera etapa, reducció de ràtios, més possibilitats educatives, més i millor suport a les necessitats especials o impuls clar a la formació professional.

Durant aquest mandat, Més per Menorca ha estat al costat de la comunitat educativa contínuament: entre d’altres iniciatives, ha defensat satisfactòriament el model menorquí d’escoletes i ha impulsat la Comissió 0-3; ha defensat el Pacte Educatiu; ha reivindicat la necessitat de fer una llei educativa pròpia; ha impulsat el Col·legi de docents; ha exigit l’increment del pressupost educatiu per arribar als 1000 milions actuals; a través dels Acords per Menorca, entre Més per Menorca i el Govern de les Illes Balears, hem impulsat el nou centre integrat de formació professional d’hoteleria a Ciutadella, a l’antiga estació marítima del port vell; hem impulsat una profunda democratització del Consell Escolar de les Illes Balears, a través de la modificació de la Llei de consells escolars; els menorquins que estudien a Mallorca són tractats com a residents i no com a turistes en el transport a Palma, gràcies a la nova targeta ciutadana proposada per Més per Menorca, etc, etc.

Però tot açò no és suficient i, durant els pròxims quatre anys hem de continuar millorant el sistema educatiu de les Illes. En aquest sentit, defensarem un augment anual del 10% d’Educació, fet que permetrà, entre d’altres, reduir les ràtios a partir de les propostes dels centres i de les noves formes d’organització recollides en els seus projectes educatius. D’altra banda, continuant amb la feina que hem fet, des del Consell Insular de Menorca, d’impuls d’un model d’escoletes de qualitat, assumim com a pròpies les recomanacions del sector 0-3 i ens comprometem a posar-les en marxa durant els propers anys.

Finalment, proposam més places i més diverses de Formació Professional per millorar les expectatives professionals dels joves i perquè les empreses disposin de personal qualificat que els permeti ser més competitives. A més a més, per preveure i avançar-nos al futur, defensarem l’elaboració del Mapa de la formació professional de les Illes Balears que, amb la col·laboració de patronals, sindicats, associacions professionals i la Universitat, ha d’establir les necessitats formatives per als propers anys en aquest camp.

Com va dir Mandela, “l’educació és l’arma més poderosa per canviar el món” i, convençuts com estam que és així, tenim molt clar que l’educació ha de ser una prioritat perquè és la millor garantia del nostre benestar. No hi ha millor inversió que l’educació.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Cap al reconeixement de la insularitat per la Unió Europea

Emma Navarro, membre de l’Executiva de Més per Menorca

L’aigua ja no ens cau del cel: set punts per pensar la gestió hídrica a Menorca

Esteve Barceló, Secretari d'Organització de Més per Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit