PSOE i Podem s’ajunten amb el PP per perjudicar Menorca

Els partits han votat en contra d’una proposta de Més per Menorca perquè el Govern compensi el Consell amb els 14 milions d’euros que li resten per pagar per la protecció del territori

12/03/2019

PSOE, Podem i Més per Mallorca han votat en contra d’una esmena de Més per Menorca que tenia per objectiu que el Govern pagàs els 14 milions d’euros en indemnitzacions que té pendents per pagar el Consell Insular de Menorca a la promotora Cesgarden. S’han sumat així a l’abstenció del PP. Per tant, el vots a favor de  Més per Menorca, de la diputada Montse Seijas, del Pi i  de Ciutadans no han estat suficients per tirar endavant la iniciativa. 

Per a Més per Menorca, aquesta era una col·laboració de justícia, perquè el decret llei que ha presentat l’executiu autonòmic només té en compte el pagament de les sentències per la protecció del territori de Mallorca i Eivissa.  

Cal recordar que Menorca no va entrar dins la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible en les Illes Balears, de la que ara el Govern ha de pagar les indemnitzacions de desclassificació a Eivissa i Mallorca, perquè ja havia fet la feina –l’any 2003- cinc anys abans, d’acord amb les competències dels consells insulars. 

Cal recordar que més d’un 70% del deute del Consell de Menorca –que limita l’activitat de la institució insular– correspon al pagament d’aquesta sentència. 

El diputat Nel Martí ha afirmat, després de la votació a la ponència d’aquest dimarts al Parlament, que el Govern castiga “a qui ho va fer bé protegint el territori i exercint les competències d’ordenació dels consells.” 

Més per Menorca tornarà a presentar la iniciativa en comissió, on es tornaran a debatre les esmenes, i demana una reflexió als partits que ara s’hi oposen perquè hi hagi un canvi de vot. 

Etiquetes

Notícies relacionades

La Llei d’Habitatge de PP i VOX encobreix una amnistia urbanística als infractors

Josep Castells denuncia que la nova norma permet legalitzar construccions irregulars i regalar beneficis als infractors

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit