El Consell obre la participació de les empreses menorquines a les fires turístiques

Serà a través de la Fundació Foment del Turisme que pretén propiciar l’assistència de firmes privades de l’illa a 4 gran fires europees: B-Travel, Expovacaciones, IMEX i IBTM.

19/02/2019
Maite Salord i el director insular Isaac Olives, en roda de premsa Maite Salord i el director insular Isaac Olives, en roda de premsa

Les empreses menorquines tenen aquest any la possibilitat d’assistir a quatre grans fires del circuit turístic europeu. Així, des del Departament de Promoció Turística, i de la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) és possibilita l’assistència a la B-Travel, Expovacaciones, IMEX i IBTM.

Amb aquesta acció d’acompanyament -la primera d’aquest tipus que s’adopta a Menorca- la FFTM pretén afavorir la projecció exterior i les oportunitats de negoci de les empreses de l’illa a dos dels principals mercats: el nacional i l’alemany. La idea és ampliar el calendari de cara al 2020.

En aquest sentit, la consellera titular en Promoció Turística, Maite Salord, ha indicat que s’ha posat en marxa aquesta iniciativa “perquè volem que els empresaris de Menorca tenguin les màximes facilitats per assistir a les fires més importants. D’aquesta manera, podem afavorir la creació de vies de negoci i, al mateix temps, millorar la visibilitat de la marca Menorca als mercats europeus. Hem de ser conscients que fer de la nostra illa una destinació competitiva és cosa de tots”.

Co-exposició

La fórmula que planteja la Fundació Foment del Turisme, és la possibilitat d’assistir a aquestes fires com a co-expositors. En aquest sentit, la FFTM assumiria la contractació dels espais, la construcció i decoració de l’estand general, l’habilitació del mòdul específic de cada empresa, la tramesa del material promocional i l’acreditació dels participants. És a dir, garantiria un servei logístic complet.

La única contraprestació que se sol·licita a les empreses és el pagament d’entre 300 i 600 euros (IVA no inclòs), en funció de la fira. L’adjudicació dels espais es realitzarà per estricte ordre de recepció de les sol·licituds. Les empreses hauran de confirmar la seva assistència perquè la reserva es faci efectiva. En cas que el nombre total de peticions fos superior a l’espai disponible, s’habilitarà una llista d’espera per a eventuals cancel·lacions.

Aquestes són les quatre fires proposades per la FFTM per a aquest any:

B-Travel · Barcelona, 22-24 de març Fira de temàtica generalista adreçada al públic final. Entre els visitants, un 50% diu conèixer molt bé Menorca i mostra interès sobre productes i serveis nous.

Expovacaciones · Bilbao, 10-12 de maig Fira generalista adreçada al públic final. És un dels certàmens més destacats a nivell nacional. Els visitants tenen un elevat coneixement de l’illa. Acostumen a sol·licitar informació específica.

IMEX · Frankfurt, 21-23 de maig Fira adreçada a professionals del segment MICE (congressos, convencions, convencions i esdeveniments). És un dels certàmens europeus més rellevants sobre aquest producte.

IBTM · Barcelona, 19 – 21 de novembre Fira adreçada a professionals del segment MICE (congressos, convencions, convencions i esdeveniments). És un dels certàmens europeus més rellevants sobre aquest producte.

Més fires especialitzades

La FFTM estarà present aquest any en 30 fires turístiques, el que representa un increment del 70% en relació al calendari del 2018. La nova programació ha estat pensada i dissenyada exclusivament des de Menorca, una feina que ha estat possible gràcies al traspàs de la competència en promoció turística. L’any 2019 serà, de fet, el primer any en què la política promocional es decidirà i gestionarà íntegrament des de l’illa.

En total, la marca Menorca tindrà visibilitat a les 19 fires especialitzades més rellevants del circuit europeu. Per productes, d’acord amb els grans objectius promocionals de la FFTM, s’han prioritzat els relacionats amb el gaudi de la natura i l’esport amb la inclusió d’11 cites. A més, per primera vegada s’han incorporat a la programació fires dues especialitzades en patrimoni i arqueologia; alhora de reforçar la promoció de l’illa com a destinació de creuers i de viatges d’incentius i congressos i es repetirà la participació a la fira de connectivitat Routes Europe.

 

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit