Presentam una bateria de preguntes al Govern espanyol davant l’incompliment de dur els generadors

La ministra espanyola es manté en no voler-los instal·lar a Menorca, malgrat que s’hi va comprometre

13/02/2019

Des de Més per Menorca hem presentat una bateria de preguntes al Govern espanyol per exigir, novament, que compleixi amb el compromís de dur a Menorca els generadors elèctrics. Ho hem fet a través del senador Bernat Picornell (ERC), després que la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, s’hagi mantingut en la idea de no posar els generadors, malgrat la promesa feta el mes de novembre quan va visitar l’illa.

A la pregunta escrita, recordam que Menorca va patir una “greu pana elèctrica conseqüència dels efectes d’un cap de fibló” el mes d’octubre passat i que, “durant més de 55 hores molts municipis varen estar sense llum deixant sense subministrament més de 50.000 persones”. L’apagada, continua explicant el text, es va solucionar mitjançant generadors elèctrics que varen haver de venir de l’exterior, perquè Menorca no en té de permanents.

L’objectiu és el mateix que duim perseguint durant els darrers mesos: reclamar que es compleixi el compromís del Govern espanyol d’instal·lar, almenys mentre no es restableixi la connexió elèctrica amb Mallorca, generadors per donar resposta a possibles fallides en el sistema elèctric. Cal recordar que, a dia d’avui, l’illa continua sense generadors permanents.

Per tot plegat, la pregunta escrita dirigida al govern de l’Estat conté una sèrie de qüestions com: quines solucions planteja el Govern per a que no torni passa; com pensa actuar el Govern espanyol en cas que es torni a produir una situació meteorològica similar; o per què encara no s’han instal·lat els generadors promesos i quin calendari es pensa seguir.

El passat 5 de febrer Més per Menorca el Parlament de les Illes Balears va aprovar d’exigir a l’Estat els generadors a partir d’una esmena de Més per Menorca.

Trobam que la nostra illa mereix estar connectada amb el món mentre s’avança cap a l’energia renovable i que no es pot permetre una altra pana elèctrica com la del mes d’octubre.

Notícies relacionades

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

Més per Menorca lamenta que el PP voti en contra del Centre de Recerca en Arqueologia de Menorca

Joana Gomila: “En la Menorca Talaiòtica, quan arriba l’hora de fer feina i aportar finançament el PP no hi és”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit