El Pla de Fornells es mantindrà sense edificar

Ens congratulam que la façana marítima es pugui conservar perquè la sostenibilitat és un dels pilars de la Menorca en la que creim

07/02/2019

El Parlament ha aprovat aquest dimecres per una proposta de Més per Menorca perquè el Pla de Fornells es mantingui sense edificar. El partit ha recollit en una Proposició No de Llei l’oposició del poble al pla del Govern de fer-hi un nou edifici.

Ports assumirà així la voluntat popular que advocava per mantenir l’espai lliure d’edificacions: ni cantines ni edificacions per a altres usos -com proposava el Govern. Val a dir que, en cas que s’hagués construït, l’immoble havia d’ocupar un espai de 243 metres quadrats que ara seran espai per a la lliure circulació.

Cal recordar que el 2016 un incendi va destruir l’antic restaurant Es Pla de Fornells, un establiment que, mitjançant concessió administrativa, va ocupar durant molts anys una de les zones de domini públic més singular i estratègica de la localitat: Es Pla. Poc temps després de l’incendi, es va enjardinar i adequar la zona per al gaudiment de la ciutadania.

Posteriorment, el 2017, Ports de les Illes Balears va anunciar la intenció de dur a terme un projecte de millora de la zona portuària i es va comprometre públicament a consensuar les actuacions amb l’Ajuntament des Mercadal, la Junta Local i els vesins de Fornells. En aquest sentit, val a dir que una àmpllia majoria s’havia oposat a privatitzar novament la zona de domini públic.

Més per Menorca està satisfet que un poble Reserva de la Biosfera pugui mantener una façana marítima atractiva que contribueixi a mantener l’encant de l’indret i que Ports instal·li els serveis necessaris (oficines, serveis públics, magatzem) en espais més discrets i integrats dins la zona portuària, sense malmetre la singularitat i la centralitat de la zona d’Es Pla.

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix un acord al Parlament per activar el Centre Integrat d'FP des Castell

El Parlament de les Illes Balears aprova una iniciativa de Més per Menorca per instar el Govern a dur a terme el projecte

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit