Inversió de 182.000 euros al camí de s’Hort de ses Taronges de Ciutadella

Les obres de millora d’aquesta via rural del sud del terme comprenen 2,4 kilòmetres, en dos trams diferents, i seran finançades a parts iguals entre l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell.

01/02/2019

El camí de s’Hort de ses Taronges, a la zona sud del terme municipal de Ciutadella, serà objecte d’una millora important en dos trams del traçat. La millora d’aquesta via rural comptarà amb una inversió de 182.000 euros, que seran finançats mitjançant conveni entre l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell de Menorca.

L’actuació consistirà en la neteja i desbrossament de les voreres del camí, i la posterior estesa d’una capa d'aglomerat asfàltic de 4cm d’espessor al llarg de 2,4km, dividits en dos trams: el primer, que parteix del desviament de la ronda sud, fins a l’alçada del camí de Son Vives. I un segon tram, comprès entre la corba de Son Olivaret (a la carretera Cap d’Artrutx), fins al lloc de Son Xoriguer. L’empresa adjudicatària de l’obra és M. Polo SL. i es preveu que les obres s’executin en el termini de 30 dies.

Segons assegura el regidor delegat de camins rurals José López “aquesta actuació era necessària perquè feia molt de temps que no s’invertia cap euro a millorar aquesta via, i el paviment ja presentava un estat de deteriorament bastant important”. A més assegura que “es tracta d’un camí molt conegut a Ciutadella, que condueix a un bon nombre de llocs i horts, i és molt utilitzada com a ruta ciclista durant tot l’any”.

Amb aquesta actuació són quatre els camins rurals que s’han asfaltat de nou durant aquest mandat, després de les millores realitzades al camí Son Saura, La Vall i Cala’n Turqueta.

Pròxima actuació al camí de la Trinitat

Tanmateix, el mateix conveni entre ambdues administracions contemplen una nova actuació de 109.000 euros en un tram del camí de La Trinitat, que es preveu s’executi abans de l’estiu.

Amb tot, el regidor Josep López afirma que la prioritat, a partir d’aquí, hauria de ser “començar a treballar en la redacció del projecte de millora del camí del Pilar, que també necessita alguna actuació important i hauria de ser el pròxim objectiu a afrontar”.

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Ciutadella destinarà més de 5M€ del romanent a inversions per al municipi

El regidor de Serveis Econòmics, José López, ha precisat que "hem de tenir en compte que, amb aquesta aplicació de Romanent , l'Ajuntament podrà alleugerir els pressupostos dels pròxims exercicis, un fet important, més encara amb la situació que vivim".

L'Ajuntament de Maó presenta la campanya Maó anti-masclista

L'objectiu és avançar cap a un model de ciutat lliure de violència de gènere