Més per Menorca es reuneix a Madrid amb el Ministeri de Foment

El diputat Josep Castells, acompanyat per Joan Enric Vilardell, membre de la plataforma ‘El transport aeri ofega Menorca’, sol·liciten al subdirector de Transport aeri, David Benito, una OSP amb Barcelona.

11/01/2019
Vilardell, Castells i Benito. Vilardell, Castells i Benito.

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, s’ha desplaçat aquest divendres a Madrid per reunir-se amb el subdirector general de transport aeri, David Benito, amb l’objectiu de reclamar una OSP entre Menorca i Barcelona. Castells hi ha assistit acompanyat per Joan Enric Vilardell, membre d‘El transport aeri ofega Menorca’. Més per Menorca ha demanat la participació d’aquesta plataforma ciutadana per tal que aporti el seu coneixement tècnic en la problemàtica de la connectivitat.

El diputat menorquinista ha traslladat al responsable del govern espanyol la necessitat d’establir una Obligació de Servei Públic en la ruta entre Menorca i la ciutat comtal, l’única manera d’establir legalment una tarifa màxima, i evitar així que les companyies aèries augmentin el preu dels bitllets –com s’ha demostrat que passa quan entra en funcionament el descompte del 75% per als residents-.

El diputat menorquinista ha valorada de forma molt positiva l’encontre “perquè el subdirector de Transport Aeri s’ha mostrat interessat amb la problemàtica de la connectivitat de Menorca”. Amb tot, la petició concreta d'una Declaració d’Obligació de Servei Públic (OSP) amb Barcelona “s’ha d’iniciar a través de la via parlamentària autonòmica, la qual cosa farem des de Més per Menorca. Presentarem una iniciativa parlamentària perquè després l’Executiu balear en pugui fer un estudi més tècnic i de viabilitat i que el presenti al Ministeri de Foment”, ha dit Castells.

Des de Més per Menorca es considera que amb l’OSP en marxa s’evitaria el monopoli actual de Vueling i els seus incompliments continuats. Aquesta fórmula permet, així mateix, fer descomptes a determinats sectors (estudiants, esportistes...), establir freqüències mínimes i horaris. 

Castells ha recordat que “aquesta OSP és el nou repte de Menorca en l’àmbit de la connectivitat perquè, paradoxalment, l’illa està connectada molt deficientment amb la ciutat amb la qual tenen lloc un 50% dels vols”.

La reunió d’avui a Madrid ha estat possible gràcies a les gestions del senador Bernat Picornell (Esquerra Republicana). De la interpel·lació que va fer el mes de març al llavors Ministre de Foment se n’ha derivat aquesta trobada.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana al Govern l'adquisició del jaciment talaiòtic de Binissafullet amb l'ITS

Els menorquinistes exigeixen al Govern i al Consell Insular que actuïn amb fermesa per frenar la mercantilització de Menorca

Més per Menorca respon al president dels hotelers: “La nostra prioritat són els residents”

El partit menorquinista considera que Sebastià Triay “nega una evidència i prefereix tancar els ulls davant la massificació”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit