Maite Salord valora positivament l’aprovació de la Llei de Camins

La vicepresidenta del Consell de Menorca destaca la importància que el Parlament hagi fet extensible la norma també a la nostra illa a instància de la institució menorquina.

11/12/2018
Maite Salord, a la dreta de la imatge amb els representants dels altres consells insulars. Maite Salord, a la dreta de la imatge amb els representants dels altres consells insulars.

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Llei de Camins impulsada pel Consell Insular de Mallorca a partir de la iniciativa legislativa Llei de camins públics i rutes d’interès excursionista de Mallorca.

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística de Menorca, Maite Salord, celebra que finalment la norma tengui abast també a la nostra illa a instància del Consell Insular de Menorca. Va ser en la sessió plenària de dia 18 de juny de 2017 quan es va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern, i l’abstenció del PP, la corresponent proposta d'acord. “Gràcies a que ens vam afegir durant la seva tramitació hem aconseguit que la norma reguli també la nostra illa. Els menorquins i menorquines esteim d’enhorabona”, ha afirmat la consellera. Maite Salord ha viatjat avui a Mallorca amb motiu de l’aprovació de la Llei.

“Cal recordar que el Consell sempre ha valorat de forma positiva la iniciativa del Consell de Mallorca donat que va en la línia de la política sobre camins que s'està impulsant a Menorca durant el present mandat”, ha dit la vicepresidenta.

Aquesta Llei de Camins s’ha estudiat i debatut en el marc de la “Comissió de camins”, creada pel Consell de Menorca el setembre de 2015. Aquesta Comissió compta amb representació de tots els ajuntaments de l’illa i de les entitats Coordinadora de Camins de Menorca i Amics des camí d’en Kane i, a més de treballar en l’elaboració del Catàleg de Camins de Menorca, té com a objectiu garantir el lliure pas en els casos del camí d'en Kane -en el tram de Binimoti a Ferreries-, o el camí de Binigaus des Migjorn Gran.

Durant tot el procés normatiu fins a l’aprovació final de la Llei els grups polítics que conformen l’Equip de Govern i Més per Mallorca han defensat les al·legacions presentades per la Coordinadora de Camins de Menorca. En aquest sentit, la consellera Salord agraeix la tasca conjunta entre Administració i entitats associatives.
 

Notícies relacionades

El Consell Insular obre la convocatòria d'ajuts destinats a l'educació no formal

L'objectiu és facilitar a les famílies amb dificultats econòmiques l'accés a la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut a través dels clubs esportius, entitats culturals, de lleure i/o altres centres

El Consell Insular inicia les obres de construcció del carril bici a la via Ronda de Maó

Aquesta iniciativa s’engloba en el marc de les iniciatives per promoure el desplegament de la mobilitat sostenible