Menorca augmenta un 40% les adhesions al Sistema Integral de Qualitat Turística

El darrer any la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha aconseguit que incorporar 21 nous negocis turístics. La consellera Maite Salord apunta que “la qualitat és imprescindible per fer Menorca més competitiva”

23/11/2018
Segell de qualitat Segell de qualitat

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha intensificat aquest any les accions per reforçar la implementació a l’illa del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED), projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que acredita i reconeix l’esforç i el compromís de les empreses turístiques amb la qualitat i la millora contínua.

Com a resultat d’aquesta campanya de divulgació i sensibilització, durant el 2018 s’han adherit al programa 21 nous establiments, amb un balanç global a final d’any de 75 empreses acreditades, el que representa un increment del 38,9%. Una de les raons d’aquest èxit ha estat la implicació dels ajuntaments en l’organització de les jornades informatives celebrades als diferents municipis.

Formació, assessorament i debat

Un cop tramitades les adhesions, el personal de la FFTM ha gestionat la implantació del sistema de qualitat turística als nous establiments i els ha assessorat en tot allò que han requerit, a més d’impartir jornades formatives segmentades segons tipologia del negoci. Així mateix, des de la FFTM s’han organitzat i coordinat grups de millora municipals per posar en contacte de forma més directa les empreses i els ajuntaments i possibilitar debats enriquidors. Les propostes de millora sorgides d’aquests espais s’han transmès a la mesa de qualitat.

Maite Salord, consellera de Promoció Turística del Consell de Menorca,  ha indicat al respecte que “la qualitat és un element imprescindible per fer de Menorca una destinació turística competitiva. Per això, des de la fundació hem decidit fer un esforç per ampliar la implantació del projecte SICTED i sumar més establiments compromesos amb la qualitat turística”.

Entre les 75 empreses acreditades amb el “Compromís de Qualitat Turística” de SICTED hi ha hotels, apartaments i allotjaments rurals, bars, cafeteries i restaurants, empreses de turisme actiu, comerços, agències de viatge, empreses de lloguer de cotxe i d’embarcacions, a més d’oficines d’informació turística, museus i centres d’interès cultural.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa activar un programa d'atenció psicològica per a infants i joves

El partit menorquinista ha enregistrat una proposta al ple perquè el Consell Insular garanteixi assistència immediata als infants i joves de Menorca que pateixen un trastorn de salut mental

Més per Menorca demana celeritat a Vilafranca per convocar les ajudes a les entitats

El partit menorquinista presenta una proposta al ple del Consell Insular perquè l’equip de govern publiqui les convocatòries d’ajuts "com més prest millor”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit