La temporada turística ha acabat sent bona (Vídeo)

La consellera Maite Salord, diu que no cal fer triomfalisme, però sí per remarcar que s’han superat les males previsions inicials, fins i tot amb algunes dades que mostren la progressió cap a la qualitat, amb indicadors que superen el 2017, un any rècord.

20/11/2018

La temporada turística ha tingut un comportament atípic enguany amb un inici irregular i un final dinàmic, amb indicadors fluctuants com el d’arribades i ocupació hotelera, i d’altres més sòlids com el de despesa, estada o els relatius al mercat laboral. Així va iniciar la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, la valoració de la temporada amb l’aportació de les dades:

.           S’han comptabilitzat 1.505.840 passatgers entre els mesos d’abril i octubre, el que suposa un -0,9% anual i un +28,6% si ens remuntem cinc anys enrere;

 •          El volum d’arribades fora de temporada alta ha estat del 39,2%, un registre idèntic al de l’any passat i que supera en 3,5 punts el de 2014;

•           El turisme nacional ha crescut fins a situar-se en les 654.466 arribades (+10,3%), mentre que el turisme estranger n’ha sumat 851.374 (-8,1%).

 •          Després d’un creixement de més del 30% de 2014 a 2017, l’afluència de britànics s’ha ressentit i ha caigut un 11%. Aquesta dada contrasta amb el comportament d’altres mercats, com el suís (+24%), l’holandès (+10,3%), l’austríac (+5,8%) o el francès, que manté l’interès tot i perdre connexions (+5,2%, segons Frontur);

•           La despesa ha marcat un màxim i s’ha situat en 1.270 milions d’euros fins al setembre (+3,2%) i 128,9 euros per persona i dia (+5,8%).

•           Els negocis de l’oferta complementària han augmentat els ingressos, especialment els dedicats a serveis de manutenció i activitats (+5%).

•           La baixada de l’ocupació hotelera, que ha registrat una mitjana del 70,4%, contrasta amb l’increment de la tarifa mitjana diària (+13,8%) i dels ingressos per habitació disponible (+5,8%).

•           El nombre d’empreses del sector serveis s’ha mantingut d’un any per l’altre i la confiança empresarial ha superat en 5 punts la mitjana nacional.

•           El mercat laboral ha registrat dades positives amb un +2,2% d’afiliats i un -7,3% d’aturats en temporada.

Més mercats, més competitivitat Entre l’abril i l’octubre s’han comptabilitzat a l’Aeroport de Menorca un total d’1.505.840 arribades, el segon registre més alt després de l’aconseguit el 2017, que gairebé iguala (-0,9%) i que el situa 7,2 punts per sobre de les dades de 2016, any considerat bo en clau turística, i fins a un 28,6% si ens remuntem cinc anys enrere.

Destaca el fort dinamisme del mercat nacional, que creix un +10,3% i supera les 650.000 arribades. Per contra, el turisme estranger redueix la seva presència un -8,1%, arrossegat principalment pel mercat britànic que, després d’un increment de més del 30% entre 2014 i 2017, cedeix un -11%.

 

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit