La temporada turística ha acabat sent bona (Vídeo)

La consellera Maite Salord, diu que no cal fer triomfalisme, però sí per remarcar que s’han superat les males previsions inicials, fins i tot amb algunes dades que mostren la progressió cap a la qualitat, amb indicadors que superen el 2017, un any rècord.

20/11/2018

La temporada turística ha tingut un comportament atípic enguany amb un inici irregular i un final dinàmic, amb indicadors fluctuants com el d’arribades i ocupació hotelera, i d’altres més sòlids com el de despesa, estada o els relatius al mercat laboral. Així va iniciar la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, la valoració de la temporada amb l’aportació de les dades:

.           S’han comptabilitzat 1.505.840 passatgers entre els mesos d’abril i octubre, el que suposa un -0,9% anual i un +28,6% si ens remuntem cinc anys enrere;

 •          El volum d’arribades fora de temporada alta ha estat del 39,2%, un registre idèntic al de l’any passat i que supera en 3,5 punts el de 2014;

•           El turisme nacional ha crescut fins a situar-se en les 654.466 arribades (+10,3%), mentre que el turisme estranger n’ha sumat 851.374 (-8,1%).

 •          Després d’un creixement de més del 30% de 2014 a 2017, l’afluència de britànics s’ha ressentit i ha caigut un 11%. Aquesta dada contrasta amb el comportament d’altres mercats, com el suís (+24%), l’holandès (+10,3%), l’austríac (+5,8%) o el francès, que manté l’interès tot i perdre connexions (+5,2%, segons Frontur);

•           La despesa ha marcat un màxim i s’ha situat en 1.270 milions d’euros fins al setembre (+3,2%) i 128,9 euros per persona i dia (+5,8%).

•           Els negocis de l’oferta complementària han augmentat els ingressos, especialment els dedicats a serveis de manutenció i activitats (+5%).

•           La baixada de l’ocupació hotelera, que ha registrat una mitjana del 70,4%, contrasta amb l’increment de la tarifa mitjana diària (+13,8%) i dels ingressos per habitació disponible (+5,8%).

•           El nombre d’empreses del sector serveis s’ha mantingut d’un any per l’altre i la confiança empresarial ha superat en 5 punts la mitjana nacional.

•           El mercat laboral ha registrat dades positives amb un +2,2% d’afiliats i un -7,3% d’aturats en temporada.

Més mercats, més competitivitat Entre l’abril i l’octubre s’han comptabilitzat a l’Aeroport de Menorca un total d’1.505.840 arribades, el segon registre més alt després de l’aconseguit el 2017, que gairebé iguala (-0,9%) i que el situa 7,2 punts per sobre de les dades de 2016, any considerat bo en clau turística, i fins a un 28,6% si ens remuntem cinc anys enrere.

Destaca el fort dinamisme del mercat nacional, que creix un +10,3% i supera les 650.000 arribades. Per contra, el turisme estranger redueix la seva presència un -8,1%, arrossegat principalment pel mercat britànic que, després d’un increment de més del 30% entre 2014 i 2017, cedeix un -11%.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa activar un programa d'atenció psicològica per a infants i joves

El partit menorquinista ha enregistrat una proposta al ple perquè el Consell Insular garanteixi assistència immediata als infants i joves de Menorca que pateixen un trastorn de salut mental

Més per Menorca demana celeritat a Vilafranca per convocar les ajudes a les entitats

El partit menorquinista presenta una proposta al ple del Consell Insular perquè l’equip de govern publiqui les convocatòries d’ajuts "com més prest millor”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit