Menorca insisteix en el mercat francès

La Fundació Foment del Turisme de Menorca participa aquests dies a la fira IFTM Top Resa de París, el principal saló destinat als professionals del turisme a França.

25/09/2018

Menorca continua, un any més, fidel a la seva cita amb la fira IFTM Top Resa de París, el principal saló destinat als professionals del turisme a França. Durant quatre dies, del 25 al 28 de setembre, destinacions d’arreu del món hi mostraran els millors productes turístics en l’àmbit de l’oci, els negocis i els esdeveniments.

Engunay la FFTM posarà el focus en la condició natural de l’illa, avalada per la seva declaració com a Reserva de Biosfera, en el potencial esportiu, en la riquesa cultural i en la singularitat gastronòmica, sempre en funció de la Menorca que es vol projectar i els interessos dels visitants francesos. El consum d’experiències de qualitat, la capacitat de despesa i la diversificació són arguments que fan del francès un mercat estratègic per a Menorca.

Les fires com a espais de negoci

En els darrers anys, en pro de l’eficàcia i la productivitat, la FFTM ha redissenyat el calendari anual de fires i ha donat prioritat als esdeveniments més especialitzats, tot mantenint una forta presència a França i Alemanya, mercats més permeables a aquest tipus d’accions promocionals.

Maite Salord, Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística ha indicat al respecte que “en els darrers anys hem vist com ha crescut l’arribada de turistes francesos a Menorca, atrets per la qualitat paisatgística i natural i per l’autenticitat cultural i gastronòmica de la nostra illa. Per incrementar la seva presencia, des de la Fundació hem decidit reforçar les accions de promoció a França i alimentar d’aquesta manera una relació que volem que perduri i s’enforteixi amb el temps”.

Les dades d’anys anteriors posen de manifest la importància de la IFTM Top Resa en el circuit turístic europeu: 32.500 professionals, dels quals al voltant del 40% van ser agents de viatges, 1.700 marques de 160 destinacions diferents, 555 expositors i una superfície de prop de 30.000 metres quadrats.

Menorca a la TF1

Dissabte passat, la TF1 va dedicar un espai a Menorca i Mallorca en prime time. Va ser a 50’ Inside, programa veterà de la televisió francesa i un dels que millors share registra en cap de setmana. El reportatge, titulat “Mallorca i Menorca, paradís de les estrelles”, es presentava de la següent manera:

 “Tot i que aquestes illes pertanyen a l’arxipèlag balear, poc tenen a veure amb la seva veïna Eivissa, coneguda pel seu ambient festiu... Hi trobem una costa salvatge, preservada del turisme de masses, que atreu les estrelles que cerquen luxe i tranquil·litat, com Michelle Obama o Elizabeth Hurley, que hi han estat fa poques setmanes i que han gaudit d’una total discreció”.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa