ERC demana al Senat instar el Govern perquè pagui els 150.000 euros del Teatre des Born

El senador republicà, Bernat Picornell, a petició de Més per Menorca, reclamarà la necessitat de reconduir una negligència imputable a l’anterior Govern del Partit Popular.

24/09/2018
Picornell i Nel Martí. Al Teatre, l'alcaldessa Joana Gomila i el regidor de cultura Josep Juanedad Picornell i Nel Martí. Al Teatre, l'alcaldessa Joana Gomila i el regidor de cultura Josep Juanedad

A instàncies de Més per Menorca, el senador per Esquerra Republicana de Catalunya, Bernat Picornell, presenta a la Comissió de Cultura de la Cambra Alta una moció perquè el Senat insti l’Executiu de Pedro Sánchez a aportar “de forma urgent” la inversió de 150.000 euros per a finançar l’equipament del Teatre des Born de Ciutadella.

 Picornell recorda en l’exposició de motius que la Comissió de Cultura del Senat ja havia aprovat, per unanimitat, una moció del PP, presentada per la senadora menorquina Juana Francis Pons Vila, el passat 3 d’octubre de 2017, quan encara presidia l’Executiu espanyol Mariano Rajoy. Aquesta quantia, havia de completar els 400.000 euros del Govern balear i els 200.000 euros del Consell, en ambdós casos compromesos fa uns anys.  

El pressupost de l’equipament del teatre frega el milió d’euros; la qual cosa, a les aportacions de les dues administracions abans citades, el finançament s’havia de completar amb l’ajut de 150.000 euros del Ministeri de Foment i la previsió restant per part l’Ajuntament. Davant el mandat del Senat, l’Executiu del PP “va oblidar” d’incloure els 150.000 euros per al teatre ciutadellenc als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018. 

El senador republicà recorda a la moció que el Teatre de Ciutadella és un edifici emblemàtic, ubicat al centre de la ciutat, i que resta tancat des del febrer de 2006, quan va ser clausurat pel mal estat després d’una reforma fallida. Des de 2011, l’Estat invertí més de 3 milions d’euros per a rehabilitar-lo, però diferents entrebancs han impedit, a dia d’avui, la finalització i obertura al públic. 

Nel Martí, Coordinador General de Més per Menorca i portaveu menorquinista al parlament de les Illes Balears, apunta que “Ciutadella no pot renunciar a aquest compromís adquirit al seu dia pel Senat i pel Govern espanyol. Per tant, seguirem reclamant l’aportació econòmica de l’Estat perquè és justa i necessària”. 

Així, doncs, la moció pretén que el Govern espanyol complesqui amb l’acordat el 3 d’octubre de 2017 a la Comissió de Cultura del Senat. 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aprova el calendari per a elegir la nova Coordinació General

Durant tot el mes d'agost es podran presentar les candidatures i dins la primera quinzena de setembre l'assemblea votarà el nou càrrec

Més per Menorca rebutja l’ampliació de l’aeroport

Noemí García: “Aquest projecte només respon a la massificació turística, no a les necessitats dels residents”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit