Més per Menorca i l’Entesa rebutgen un nou establiment as Pla de Fornells

La formació menorquinista presenta una Proposició No de Llei al Parlament balear per instar a l’Executiu i a Ports IB perquè desistesqui de cap altra construcció a la zona de domini públic.

04/07/2018
Zona tancada on hi havia el restaurant Zona tancada on hi havia el restaurant

El Grup Parlamentari de Més per Menorca presenta una Proposició No de Llei (PNL) per instar al Govern balear i alhora a Ports de les Illes Balears perquè a no inclogui en el projecte de millora del Port de Fornells cap nova edificació destinada a l’ús del servei de restauració, i a consensuar, amb l’Ajuntament des Mercadal, la Junta Local i els vesins de Fornells, qualsevol actuació relacionada amb el port.

La PNL sol·licita alhora que assumesqui l’acord del Ple de l’Ajuntament des Mercadal del passat mes de març sobre el projecte de millora del Port de Fornells. A l’esmentada sessió plenària s’acordà rebutjar “la construcció d’un edifici de nova planta a la zona de domini públic Es Pla de Fornells destinat al servei de la restauració (bar, cantina, restaurant...)”.

Cal recordar que arran d’un incendi a l’antic restaurant que hi havia a l’esmentat emplaçament (amb una concessió administrativa de fa molts anys) va quedar completament destruït i esbocat. Posteriorment, durant la primavera de 2017, Ports de les Illes Balears va anunciar públicament la intenció de dur a terme un projecte de millora de la zona portuària de Fornells, i es va comprometre públicament a consensuar les actuacions amb l’Ajuntament des Mercadal, la Junta Local i els vesins de Fornells.

Tots els grups municipals de la corporació mercadalenca estan d’acord en un projecte de millora de la infraestructura portuària, però alhora una amplia majoria de la població fornellera i dels representants municipals han expressat el seu rebuig a tornar privatitzar la zona de domini públic des Pla, amb un edifici a primera línia de mar amb fins lucratius.

Des del grup parlamentari Més per Menorca es considera que, un cop caducada l’autorització administrativa de l’antic restaurant, s’obre l’oportunitat de reordenar de manera més racional i integral aquest espai emblemàtic, que hauria de tenir com a prioritat l’ús públic per a la ciutadania i per les activitats tradicionals de varada i manteniment d’embarcacions.

Per a Nel Martí, portaveu menorquinista al Parlament, diu que la inversió per a la millora al port de Fornells “és positiva i necessària, més quan es tracta d’un port que fa temps que no ha rebut cap inversió, per la qual cosa és una zona portuària amb un dèficit històric en aquest sentit”. Per altra banda el portaveu-diputat menorquinista entén que la nova actuació s’ha de fer amb un nou criteri: “respectar la voluntat expressada per l’Ajuntament i per la majoria dels vesins de la població, els quals demanen que no s’inclogui cap nova construcció destinada al servei de bar, cantina o restaurant, amb la qual cosa Més per Menorca i estam completament d’acord”.

Entesa des Mercadal i Fornells

Per altra banda, el Grup Municipal de l’Entesa de l’Esquerra des Mercadal i Fornells també es manté amb la necessitat de una nova inversió, però que no contempli cap no edificació per la restauració al Pla del Port de Fornells”, segons apunta el regidor d’aquesta formació Marc Riera. Alhora indica en nom de l’Entesa que “sol·licitam un ple extraordinari per ratificar la voluntat del consistori en contra de cap edificació i per altra banda perquè s’aprovi, s’assumesqui i es doni validesa a l’informe tècnic municipal redactat sobre la nova ordenació portuària de Fornells.” Un informe que no avala la necessitat de cap nova construcció de nova planta al Pla de Fornells i tampoc no en recomana la seva inclusió.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

Més per Menorca vol que el Consell continuï impulsant polítiques a favor de la diversitat sexual

El partit menorquinista ha trobat a faltar un compromís visible amb l’Orgull LGTBIQA+ d’aquest any per part de la institució insular

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit