Exigim que el descompte de resident del 75% s'apliqui de forma immediata

Demanam a Armengol que es reuneixi amb el Ministeri de Foment davant de l'anunci que no entrarà en vigor fins al 2019

27/06/2018

Més per Menorca exigeix que es facin efectius els compromisos recollits en els Pressupostos Generals de l'Estat de forma imminent i que el Govern espanyol impulsi les modificacions necessàries per complir amb els terminis previstos respecte del descompte de resident del 75%.

Tot plegat, davant de les declaracions que ha fet el nou ministre de Foment espanyol, José Luís Ábalos, qui ha afirmat -davant d'una pregunta d'una diputada de Nueva Canaria- que, "en el millor dels casos", el descompte es podrà aplicar a partir de 2019.

Davant d'aquesta resposta inesperada i sorprenent, Més per Menorca interpel·la també al Govern socialista de Francina Armengol perquè demani, de manera urgent, una reunió amb el Govern espanyol per tal de trobar una solució que passi, si és necessari, per l'aprovació d'un decret llei per via d'urgència, el qual no requereix l'exposició pública ni la consulta a la comunitat autònoma i que, per tant, permetria l'entrada en vigor del descompte aquest mateix estiu.

Més per Menorca té com a prioritat la lluita per una #MenorcaConnectada i farà tota la pressió possible perquè els residents puguin gaudir d'unes condicions de transport dignes. En aquest sentit, a banda de la necessitat que el descompte amb la península entri en vigor, cal una tarifa màxima, que el descompte s'apliqui també quan hi ha escales, incloure'l al Règim Especial de les Illes Balears (REIB) i afegir-hi figures com l'Obligació de Servei Públic (OSP) Menorca-Barcelona.

 

Notícies relacionades

Eixigim que AENA respecti el Parlament i construeixi una nova torre de control

Consideram que també cal escoltar els sindicats quan afirmen que no hi ha temps material per formar els professionals i complir el termini d’entrada en funcionament de manera segura de la torre de control remot