Més per Menorca aprova l'elecció del cap de llista com a sistema de primàries

L’assemblea celebrada as Mercadal ha optat per aquest sistema dels tres proposats. Al Reglament s’han dirimit un total de 10 esmenes presentades.

24/03/2018

L’Assemblea de Més per Menorca, màxim òrgan de decisió del partit, ha aprovat avui as Mercadal, el calendari, reglament i sistema del procés de primàries per a la designació dels candidats a les llistes electorals per als propers comicis autonòmics de 2019.

Una ampla majoria dels assistents han optat pel sistema d’elecció del cap de llista de la candidatura, en una primera volta, i després de la resta de candidats de la llista, que seria de forma oberta.

 Les altres dues opcions proposades eren:

–    La presentació d’un equip tancat de 4 persones que encapçalarien la candidatura i l‘elecció oberta de la resta, després;

–    Elecció lliure i oberta de tots els candidats.

El Reglament consta d’una trentena d’articles amb XII Capítols. S’ha votat en dues fases, la primera per dirimir els sistema d'elecció de les llistes i la segona per votar l'aprovació del reglament. Cal indicar que abans s'han debatut un total de 10 esmenes presentades pels adherits.

 Amb el Reglament de Primàries, l'Assemblea aprova un reglament que regula el procés, les característiques, les votacions, els drets i obligacions dels aspirants a candidats, i prescripcions i altres qüestions necessàries per a optar a la candidatura, així com el calendaris i terminis legals de tramitació i data de votació.

L’assembla de Més per Menorca ha reunit una cinquantena d’assistents que han seguit amb interès el procés i els mecanismes que han de regular el camí fins a les Eleccions 2019.

Per altra banda, l’Assemblea també ha aprovat un comunicat que la formació farà públic sobre un nou episodi judicial resolt amb l’empresonament de 5 polítics catalans més.

 

 

 

Notícies relacionades

Èxit de participació a la festa de Més per Menorca amb motiu de la Diada

Multitud de simpatitzants i adherits menorquinistes se sumen a la reivindicació del partit que va representar-se a través de la lectura del manifest 'Volem decidir per transformar'

Més per Menorca proposa 12 mesures per abaixar ‘realment’ els preus

L'objectiu dels menorquinistes és abaratir el preu de l'habitatge, la llum, el transport i la insularitat