Contra les agressions dels qui malmeten el Patrimoni

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha cursat la pertinent denúncia pels actes incívics comesos a la Naveta des Tudons.

17/03/2018

Més per Menorca vol denunciar públicament les pintades que van aparèixer ahir, de forma greu, a un dels monuments arqueològics més antics i preuats de Menorca, com és la Naveta des Tudons, al terme municipal de Ciutadella. Un fet, tanmateix, poc habitual i considerat excepcional.

La prehistòrica construcció funerària de la Naveta ha estat objecte de pintades que suposen un gran dany al patrimoni de Menorca, pel valor que té i per la tasca de recuperació i sensibilització que porta a terme el Consell de Menorca en el procés per ser nominat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El conseller de Cultura del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, ja ha cursat la corresponent denúncia a les instàncies policials perquè s’activi la recerca del/s infractor/s d’aquesta desaprensiva actitud que no fa altra cosa que malmetre aquests valuosos elements culturals de la nostra illa.

Des de Més per Menorca animam el Consell insular, els seus responsables i els seus tècnics de Cultura a què seguesquin treballant i vetlant pel nostre patrimoni arqueològic, per la nostra cultura i pel nostre valuós patrimoni.

Alhora, també feim un crida a la ciutadania perquè col·labori per poder identificat el/els subjectes infractors de les barbàries comeses contra aquests elements de la cultura prehistòrica, que representen un dany enorme a la imatge de l’illa i a la Menorca Talaiòtica, que promou el Consell, perquè aquest conjunt prehistòric, únic al món, sigui considerat i reconegut a nivell internacional.

Es d’agrair, alhora, les moltes mostres de suport rebudes per la ciutadania cap a la tasca feta en pro del patrimoni cultural i també contra la naturalesa d’aquests tipus d’actuacions.

Només desitjam que amb l’ajut de la gent i la feina de la policia sigui/n detingut/s el/s responsable/s de les pintades. Gent que no mostra cap sensibilitat pel patrimoni i expressen així la seua nul·la preocupació per tot allò que ens identifica com a poble.

 

Notícies relacionades

Signada la Declaració de Menorca pel Dret a l’Habitatge a les Regions Insulars Europees

La jornada europea celebrada a Alaior sobre insularitat i habitatge ha conclòs amb la firma d’aquest document on els partits signants es comprometen a crear el ‘Pacte d’Illes’ per treballar de forma conjunta a favor d’un habitatge digne

Illes i l'aplicació de restriccions als no residents com a forma de garantir l'accés a un habitatge

Més per Menorca i l'ALE organitzen una jornada sobre els problemes de l'habitatge a les illes europees

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit