Nou avenç en la reconversió de l’antic Hospital Verge del Toro

El BOIB publica l’adjudicació de la redacció i direcció de les obres de conservació i manteniment de l’edifici per un import de 95.590 euros.

15/03/2018
Antic Hospital Verge del Toro, a Maó. Antic Hospital Verge del Toro, a Maó.

L’edifici que va acollir durant anys l’antic Hospital de Verge del Toro de Maó rep ara un nou tràmit a favor per aconseguir la reconversió d’aquest immoble. Es tracta de l’adjudicació i formalització del contracte de redacció i direcció de les obres de manteniment i conservació de l’edifici, actuació prèvia a la que ha de ser la reforma i rehabilitació integral.

És el que publica el BOIB d’avui dijous i després del procediment obert i ordinari a tal efecte. Així, el Servei de Salut de les Illes Balears, a través de la Unitat de Contractació Administrativa, va adjudicar el contracte per la redacció i direcció de les esmentades obres el passat mes de febrer per un import de 95.590 euros (IVA Inclòs), amb la qual cosa l’adjudicació queda validada amb la publicació avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Des de Més per Menorca reiteram, un cop més, la nostra satisfacció de l’avenç per a l’ús sociosanitari públic, després que l’edifici fos qüestionat i proposat per a altres finalitats l’any 2014, com les de ser privatitzat o retornar o cedir l’immoble al Govern de Madrid. Aquestes eren algunes de les opcions que manejaven els anteriors governs del PP.

Llavors, Més per Menorca ja proposava la rehabilitació de l’antic hospital per a ser reutilitzat com a nou centre de serveis sociosanitaris. I aquesta proposta es va començar a treballar al Parlament a través del grup menorquinista, tot i els dubtes d’algunes formacions de l’Executiu i de l’oposició del Partit Popular. Tanmateix, la situació ha revertit després de comprovar l’estat òptim d’aquesta construcció de cinc plantes, per la qual cosa la rehabilitació era i és perfectament assumible.

 La reconversió del Verge del Toro va ser inclòs als Acords pel Canvi per a la formalització del nou govern progressista de 2015 i també en els Acords per Menorca del passat 12 de juny. Des de llavors s’ha treballat perquè mai es desconsideràs l’oportunitat de reutilitzar l’edifici per a serveis socials. Ara s’han donat les primeres passes perquè sigui una realitat, el que demostra que no era cap engany ni cap bandera electoral, com així ho afirmava la dreta menorquina.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca signa el manifest d’ALE per a una Europa més democràtica, social i diversa

Raül Romeva i Maylis Rossberg seran els candidats a les eleccions europees de 2024

Més per Menorca demana al Govern que mantengui la moratòria turística

Presentam iniciatives al Consell i al Parlament per mantenir aquesta suspensió en la creació noves places turístiques que es va aprovar el 2022

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit