Aconseguim que el Parlament reclami les ajudes que contempla el REIB, judicialment si és necessari

El Parlament ha aprovat una Proposició no de llei perquè el transport interinsular de mercaderies sigui compensat, ja que fa 20 anys que la llei del REIB reconeix les bonificacions, tot i que l'Estat mai les ha regulat ni convocat

13/03/2018

El Ple del Parlament ha aprovat una Proposició no de llei presentada pel Grup Parlamentari MÉS per Menorca relativa a la bonificació del transport interinsular de mercaderies. Cal recordar que fa 20 anys que la llei del REIB reconeix les compensacions, però l’Estat mai les ha regulat ni convocat.

El text aprovat insta el Govern de les Illes Balears a incloure dins les propostes per a un nou Règim Especial de les Illes Balears (REIB) la compensació de la totalitat dels costos del transport interinsular de mercaderies; a reclamar davant del Govern de l’Estat el desplegament de la compensació dels costos; i a estudiar la viabilitat de reclamar jurisdiccionalment -conjuntament amb el sector empresarial- per la inactivitat del Govern espanyol en matèria de compensació al transport interinsular de mercaderies, particularment, i de forma no excloent, per alguna d’aquestes dues vies: conteciosoadministrativa i de conflicte negatiu de competència davant del Tribunal Constitucional.

La iniciativa ha estat defensada pel diputat Josep Castells, qui ha recordat que el tràfic interinsular de mercaderies “no és el parent pobre de les diverses mesures que preveu el REIB, sinó una mesura important, de les poques que tenim per ajudar les empreses”. Castells també ha dit que “si volem ser creïbles en la reivindicació d’un nou REIB hem de ser contundents en la reclamació que es compleixi l’actual”.

La reclamació judicial s’ha aprovat amb el vot en contra del PP. En aquest sentit, Castells ha lamentat que el PP “no es vulgui sumar a donar el senyal a les empreses de les Balears que tots esteim compromesos per arribar fins al final per defensar el seu dret a aquesta compensació”.

 

 

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia la instrumentalització de la Comissió de les Mascaretes per part de PP-VOX

El grup Més per Menorca al Parlament surt de la comissió perquè "no volem participar d'aquest teatre"

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit