Aconseguim que el Parlament reclami les ajudes que contempla el REIB, judicialment si és necessari

El Parlament ha aprovat una Proposició no de llei perquè el transport interinsular de mercaderies sigui compensat, ja que fa 20 anys que la llei del REIB reconeix les bonificacions, tot i que l'Estat mai les ha regulat ni convocat

13/03/2018

El Ple del Parlament ha aprovat una Proposició no de llei presentada pel Grup Parlamentari MÉS per Menorca relativa a la bonificació del transport interinsular de mercaderies. Cal recordar que fa 20 anys que la llei del REIB reconeix les compensacions, però l’Estat mai les ha regulat ni convocat.

El text aprovat insta el Govern de les Illes Balears a incloure dins les propostes per a un nou Règim Especial de les Illes Balears (REIB) la compensació de la totalitat dels costos del transport interinsular de mercaderies; a reclamar davant del Govern de l’Estat el desplegament de la compensació dels costos; i a estudiar la viabilitat de reclamar jurisdiccionalment -conjuntament amb el sector empresarial- per la inactivitat del Govern espanyol en matèria de compensació al transport interinsular de mercaderies, particularment, i de forma no excloent, per alguna d’aquestes dues vies: conteciosoadministrativa i de conflicte negatiu de competència davant del Tribunal Constitucional.

La iniciativa ha estat defensada pel diputat Josep Castells, qui ha recordat que el tràfic interinsular de mercaderies “no és el parent pobre de les diverses mesures que preveu el REIB, sinó una mesura important, de les poques que tenim per ajudar les empreses”. Castells també ha dit que “si volem ser creïbles en la reivindicació d’un nou REIB hem de ser contundents en la reclamació que es compleixi l’actual”.

La reclamació judicial s’ha aprovat amb el vot en contra del PP. En aquest sentit, Castells ha lamentat que el PP “no es vulgui sumar a donar el senyal a les empreses de les Balears que tots esteim compromesos per arribar fins al final per defensar el seu dret a aquesta compensació”.

 

 

 

 

Notícies relacionades

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu

Més per Menorca aconsegueix 50.000 euros ‘extra’ per a la Cambra de Comerç

Els menorquinistes seguiran negociant per agilitzar l’arribada de la subvenció a la entitat, fundada el 1906