El Ple del Consell aprova l’Avanç del PTI amb el vot en contra del PP

L’Equip de Govern aposta per un criteri de ‘resiliència’, que pretén l’adaptació a la normativa actual, a les tendències socioeconòmiques, als recursos naturals i també al paisatge i patrimoni com valors en la revisió del model de territori.

26/02/2018
Sessió plenària al Consell Sessió plenària al Consell

El Ple del Consell de Menorca ha aprovat avui matí l’Avanç del Pla Territorial Insular, el document que dissenya el model econòmic i territorial de l’illa i que marca les pautes de les polítiques a desenvolupar en els pròxims anys.

La presidenta Susana Mora, en nom de tot l’Equip de Govern, ha exposat les principals línies que pretén tenir la revisió del PTI. Si la vigència del Pla s’inicia l’any 2013 amb el criteri de sostenibilitat, ara, l’actual revisió, a més de mantenir aquest concepte, pretén introduir el criteri de resiliència. O sigui, les línies polítiques que desenvolupin la regeneració de diversos aspectes a través de l’adaptació a les noves normatives, a les tendències socioeconòmiques i a la cura dels recursos naturals i territorials. En aquest sentit, s’aposta per considerar el paisatge i el patrimoni com a valors d’un model respectuós també amb les marques d’identitat del territori.

El revisió del PTI pretén afrontar el que significa el canvi climàtic i per tant a impulsar i flexibilitzar el desenvolupament de les energies netes, alhora que tindrà també en compte la càrrega turística amb polítiques de regulació, com són els usos del sòl, l’actuació al despoblaments de nuclis poblacionals tradicionals (zonificacions de lloguer turístic és una de les mesures, per exemple). En definitiva, a fer front a les fórmules del PTI que no han estat òptimes i no han funcionat i a validar les que sí han donat resposta a les necessitats socials.

Per la seva part, Salomé Cabrera, portaveu del PP a l’oposició, ha expressat el profund desacord del seu partit amb les noves directrius que marquen la revisió del PTI, de fet ha mostrat el desacord en el mateix PTI en si. A més de culpar de la tardança de la revisió (el PP l’havia de revisar el 2013 i no ho va fer) considera el PTI com un document “subjectiu, ambigu, restrictiu, i que provoca decreixement, va en contra de la competitivitat i no genera progrés”. Tota una declaració d’intencions del que la dreta menorquina voldria per a Menorca: carta blanca per als inversors perquè la normativa i la voluntat d’un model equilibrat i respectuós no freni les iniciatives sectorials per a l’especulació en sòl rústic o la desregulació de la comercialització de places turístiques afavorint la gentrificació dels nuclis de població tradicional. El PP voldria un PTI que no limiti l’entrada de turistes i que no freni les ànsies inversores a costa de obrir nous usos i activitats turístiques a les zones rústiques.

El model del PP és aquell que posa en perill la sostenibilitat del territori i dels entorns naturals, elements que a Menorca es volen preservar per part de la gran majoria de la població, i que ve expressant des de fa dècades, la qual no està disposada a sacrificar en nom d’un fals progrés. La preservació del territori contra l’especulació sempre ha estat un pilar fonamental de Més per Menorca i de la gent i les formacions que la formen.

                                                                       

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit