El Llatzeret ja compta amb el pla d’usos definitius

La consellera Maite Salord apunta a imminents contactes amb altres administracions públiques i institucions per a la creació d’un Consorci rector del complex històric.

14/02/2018
Zona pròxima al portal d'entrada del Llatzeret Zona pròxima al portal d'entrada del Llatzeret

El Consell Insular ja té resolt el pla d’usos definitius de l’òrgan de gestió del Llatzeret. És el que s’ha tancat a la reunió celebrada aquest dimecres entre la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, el grup de feina del complex, el qual representa una avenç important per al projecte de Llatzeret.

Així, el Consell de Menorca ja compta amb uns plecs de condicions per posar en marxa la contractació del Pla director d'arquitectura de Llatzeret. Es tracta d’un document tècnic que permetrà la millora del coneixement del complex que preveurà els criteris d'intervenció en els diferents edificis i les possibles obres futures.

Pel que fa a l’òrgan de gestió ja es disposa d’un informe jurídic que avala la creació d’un Consorci. La voluntat és que en aquest òrgan rector hi participin el Consell de Menorca, el Govern de les Illes Balears, el Govern central, la Universitat de les Illes Balears amb la implicació d’altres institucions. En aquest sentit, la consellera Salord ha manifestat que se cercarà aquesta unió i “en les properes setmanes s'iniciaran els contactes amb les administracions implicades”.

Quant al Pla d’usos queda establert els condicionants generals basats en la formació i recerca i amb una residència lligada a aquests usos. Es preveu, per tant, un hotel de qualitat, amb valors associats a l’indret; oferta cultural i oferta social, amb la idea que el Llatzeret estigui obert a aquelles propostes amb valors ètics als quals es compromet la institució.

El Llatzeret ha de ser un espai de salut i benestar; un espai sostenible i d’equitat on la gestió de l’energia, de l’aigua i dels residus constitueixi un exemple de bones pràctiques, però també un lloc per a tothom on es combinin activitats turístiques de qualitat amb activitats per al gaudi dels menorquins.

La titularitat és del consell de Menorca tot i que l’objectiu és que sigui una única empresa concessionària la que gestioni tots els serveis econòmics: residència, hotel, bar i restaurant.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit