A favor de l’equitat en l’educació infantil de 0 a 3 anys

COMUNICAT - Podeu veure fotos clicant a les fletxes de la imatge-

23/01/2018

Més per Menorca vol expressar el seu total i absolut compromís i suport al sector de les Escoletes Infantils de 0-3 anys de cara a dissenyar, executar i avançar en un pla educatiu per aquesta etapa.

El decret de Guarderies Assistencials que el Govern de les Illes Balears manté com a proposta de regularització en l’educació dels infants d’aquestes edats no garanteix una funció integral i crea un greu perjudici al model menorquí d’Escoletes Infantils, el qual funciona prou bé des de fa 30 anys. Un model gestat des del sector professional amb l’entesa i connivència de les institucions públiques (Consell i ajuntaments) i les associacions de mares i pares dels infants.

El decret de guarda i custòdia del infants que pretenen impulsar les conselleries de Serveis Socials i Educació del Govern balear xoca amb els objectius de la qualitat oferta i perseguida en l’estructura establerta a Menorca. El decret balear vol regular aquestes activitat perdent de vista la funció educativa, a més permetria la creació d’una xarxa paral·lela d’escoletes que generaria línies de desigualtats i minvant l’equitat i la mateixes oportunitats en les famílies amb menys recursos.

Més per Menorca, juntament amb el sector educatiu de 0 a 3 anys (professionals i famílies), aposten amb total claredat per una educació infantil universal, de qualitat i amb totes les garanties d’accés per a qualsevol família. És per açò que tant Més per Menorca, com el sector i les institucions públiques han demanat la retirada del decret de Guarderies i que la tasca de l’Executiu autonòmic sigui aplicar les millores que el sector menorquí sol·licita per poder completar l’objectiu d’una oferta integral.

Així, la unanimitat en la reclamació de millores al model menorquí ve fixat per tres propostes clares que persegueixen atendre les mancances de la xarxa d’escoletes ja establerta: 1) la creació de més places educatives en aquesta franja d’edat; 2) la creació de beques de menjadors, per a la integració universal a l’educació dels infants de famílies amb dificultats i 3) la creació d’una Mesa d’experts per avaluar la situació actual de l’educació infantil i que es traduesqui amb propostes de consolidació i millora.

Per tant, entenem de justícia la posada en marxa d’un Pla d’Equitat per a una educació infantil de qualitat i universal que permeti acomplir amb els tractats internacionals, com la Convenció dels Drets dels infants, la qual reconeix el dret a l’educació des del naixement. També les lleis espanyoles (Llei Orgànica d’Educació-LOE-) que estableixen la necessitat d’acords entre les institucions i els sectors per a satisfer l’educació de les primeres edats. Tanmateix, existeix un document de compromís del propi Govern balear que l’obliga a atendre l’educació de 0-3 anys durant la present legislatura autonòmica, que són  els Acords pel Canvi. A aquests document, que Més per Menorca ja va recordar fa poques setmanes, s’estableix la posada en marxa d’un Pla Educatiu de 0-3 anys. És el que s'exigeix, alhora que la retirada del decret de Guarderies i pactar amb el sector els avenços en aquesta matèria.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit