El cineasta Fernando Colomo apadrina l’estand de Menorca a FITUR

El Festival de Cinema i la Reserva de Biosfera centren la proposta dels menorquins a la fira turística de Madrid.

19/01/2018

El Dia central de les Illes Balears a la Fira de Turisme de Madrid, FITUR, s’enfocà amb la Cultura i la Natura, dos dels pilars de diversificació en què es vol reorientar l’economia menorquina a través del turisme. En aquest sentit, l’estand de Menorca va comptar ahir amb la presència del cineasta Fernando Colomo, director del film “Isla bonita”, rodada a Menorca. El director madrileny va apadrinar el Festival de Cinema de Menorca, que va ser presentat com a representant culturals de les Illes Balears en el dia central d’aquesta comunitat a FITUR.

De fet, el Festival de Cinema de Menorca mantindrà una renovada oferta de cara el proper estiu, concretament del 16 al 21 de juliol. La directora de la cita cinematogràfica menorquina, Inés Granell va explicar a FITUR les principals novetats de cara al proper festival, com la Mostra de Dones al Cinema, la trobada SomFestivals, la iniciativa SomBio  -iniciativa que va lligada al 25è aniversari de la Reserva de Biosfera-, el concurs de curtmetratges Imagesport i les nits temàtiques de gastronomia i cinema Cooking Films, entre altres.

L’altra element que s’ha volgut destacar a FITUR ha estat la natura, aprofitant els valors que té Menorca en aquest sentit, però també aprofitant la celebració enguany del 25è. Aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ja va explicar ahir en el seu discurs, la importància de saber compaginar i potenciar tots els valors que manté Menorca. La preservació de l’entorn, l’aplicació de polítiques mediambientals, però també la cohesió social. Actuacions que han de tenir la cura adient per fixar la sostenibilitat com l’eix del progrés i del benestar. A més, i en el marc del 25è aniversari de Menorca Reserva de Biosfera, Salord, va anunciar la necessitat d’avançar i estendre aquesta preocupació i sensibilitat mediambiental cap al mar, on, a més de la Reserva Martina del nord, també s’impulsa ara la Reserva Marina de l’illa de l’Aire.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit