Més per Menorca vol que es legalitzi l’heliport de l’Hospital Mateu Orfila

Nel Martí: “L’heliport a peu d’hospital dóna més garanties al transport sanitari urgent i és una bona opció quan es tracta de salvar una vida”

08/01/2018

MÉS per Menorca considera que val la pena que l’IbSalut reactivi la tramitació per a legalitzar l’heliport de l’Hospital Mateu Orfila, i poder disposar així d’una pista d’aterratge opcional per a aeronaus d’ala rotatòria a peu d’hospital.

Precisament aquesta demanda de MÉS per Menorca pren força quan en el plec de prestacions tècniques que han de regir el nou contracte del servei de transport sanitari aeri, contempla, a més de l’avioneta 24 h per a Menorca, un helicòpter, amb base a Mallorca, per a casos d’averia o d’operacions de manteniment de les avionetes (Mallorca i Menorca) i helicòpter (Eivissa i Formentera).

El portaveu dels menorquinistes, Nel Martí, ha dit que és l’heliport a peu d’hospital “dóna més garanties al transport sanitari urgent i és una bona opció quan es tracta de salvar una vida, especialment ara que es contempla un helicòpter en situacions d’averia, manteniment o altres circumstàncies especials”.

MÉS per Menorca traslladarà al Govern aquest interès, i el presentarà també a la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears per a recaptar el suport de tots els grups parlamentaris.

Més per Menorca considera que el transport aeri sanitari és un servei fonamental per a garantir l’accés al servei públic de salut, en condicions d’igualtat, a tots els ciutadans de l’arxipèlag Illes Balears.  En aquest sentit, els menorquinistes recorden ha estat una millora molt significativa per a Menorca ampliar a 24 hores el servei de transport aeri urgent, que fins aleshores només funcionava 12 hores. Una fita posada en marxa amb èxit per l’Ib Salut l’any 2016, i molt reivindicada per MÉS per Menorca.

L’Hospital Mateu Orfila disposa, des de la seva construcció l’any 2007, d’una pista heliport. Aquesta helisuperfície no pot ser utilitzada de forma ordinària per aterrar aeronaus d’ala rotatòria per no haver finalitzat tot el llarg procés de legalització, amb les necessàries adequacions tècniques pertinents. L’heliport de l’Hospital Mateu Orfila només pot ser utilitzat en situacions d’extrema urgència, per a les quals es permet l’aterratge sense els requisits tècnics i legals ordinaris.

                                                                 

 

 

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

Més per Menorca lamenta que el PP voti en contra del Centre de Recerca en Arqueologia de Menorca

Joana Gomila: “En la Menorca Talaiòtica, quan arriba l’hora de fer feina i aportar finançament el PP no hi és”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit