Més per Menorca exigeix al Govern complir els ‘Acords’ i impulsar el Pla educatiu de 0-3 anys

El coordinador Nel Martí i el conseller Miquel Àngel Maria recorden a la consellera balear Fina Santaigo la necessitat de complir els pactes i que s’escolti la demanda unànime de Menorca.

05/01/2018
Nel Martí i Miquel À. Maria Nel Martí i Miquel À. Maria

Miquel Àngel Maria, membre de l’Executiva de Més per Menorca i alhora conseller insular d’Educació, juntament amb el Coordinador General i portaveu del grup parlamentari menorquinista, Nel Martí han explicat avui migdia en roda de premsa la importància que el Decret de guarderies assistencials, que va impulsar la Conselleria balear de Serveis Socials, i que dirigeix Fina Santiago, sigui definitivament retirat per no crear més conflictes i alarmes en el sector educatiu de 0-3 anys i, a canvi, es potenciïn i es desenvolupin plenament les xarxes d’Escoletes infantils, que a Menorca funcionen des de fa 30 anys i compten amb el suport del Consell, dels ajuntaments i del professorat i APIMAS d’aquesta etapa educativa.

Maria exigeix a la consellera Santiago “que compleixi els seus compromisos, i que posi en marxa aquest Pla quant abans, en lloc d’obrir la porta a una regulació que no té res a veure amb l’Educació i que, com hem vist, anima a la proliferació de guarderies que no ofereixen cap garantia d’una atenció integral adequada a les necessitats dels infants de 0 a 3 anys”.

El conseller menorquí ha fet referència als Acords pel Canvi subscrits l’estiu de 2015 per totes les forces polítiques del Parlament que li donen suport. En aquests Acords “no hi ha ni una sola paraula sobre guarderies assistencials. El que sí hi ha (pàgina 3) és un compromís de dotació de beques de menjador i d’atenció a la pobresa infantil, i el compromís (pàgina 11) d’aprovar un Pla de suport a l’educació infantil 0-3.”, apunta Miquel Àngel Maria. També recorda que els partits que Governen duien als seus programes electorals la potenciació de l’Educació infantil de 0-3 anys, però no la creació de noves xarxes de guarderies assistencials, una proposta que xoca de ple amb la línia del que hi ha establert, que malda per una educació integra i responsable d’aquesta etapa de la primera infància.

Altrament, Maria recorda la unanimitat institucional de Menorca i del sector professional en educació infantil. Tots plegats van acordar demanar al Govern no impulsar el nou decret i atendre les mancances de la xarxa d’escoletes ja establerta, com són la creació de més places educatives en aquesta franja d’edat; la creació de beques de menjadors, per a la integració universal a l’educació dels infants de famílies amb dificultats i la creació d’una Mesa d’experts per avaluar la situació actual de l’educació infantil i que es traduesqui amb propostes de consolidació i millora.

Maria conclou insistint en la retirada del nou decret, que perjudica i altera l’actual funcionament, i que s’obri un espai de diàleg i debat social per encaminar i resoldre una situació que no necessita línies paral·leles d’assistència infantil, sinó completar l’estructura educativa existent.

Proposició No de Llei de Més per Menorca

Per altra banda, el diputat i portaveu parlamentari, Nel Martí, ha explicat que el Grup menorquinista té presentada al Parlament una Proposició No de Llei que demana la retirada del nou decret de Fina Santiago i també demana que “les polítiques de l’Executiu s’encaminin a atendre les peticions formulades de forma unànime des de les institucions i el sector educatiu de Menorca”. En aquest sentit, els diputats de Més per Menorca “defensarem amb fermesa a la cambra autonòmica, el proer mes de febrer, les mateixes propostes aprovades al Consell Insular de Menorca i als ajuntaments de l’illa”, ha dit Martí

De fet, totes les Escoletes de Menorca i les respectives APIMAS han enviat una carta a la Presidenta del Govern, Francina Armengol, amb aquestes mateixes demandes i reclamant un acord pel Pla d’educació infantil de 0 a 3 anys aprovat pel Parlament.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit