En defensa del model menorquí de l’educació de 0-3 anys (Vídeo)

Més per Menorca aposta per mantenir l’actual sistema d’escolarització infantil que ve basat i avalat per una feina consensuada entre els sectors socials i qualificada per gairebé 30 anys d’experiència. COMUNICAT.

21/11/2017

L’educació infantil de 0-3 anys a Menorca fa temps que funciona, i funciona bé. Gairebé tres dècades desenvolupant un model pioner que ha adquirit un nivell que supera la mitjana balear i estatal quant a la demanda i acceptació. Una xarxa educativa de la primera infància tractada i bastida entre famílies, educadors i institucions que ha donat molt bons resultats.

És per açò que Més per Menorca aposta pel manteniment de l’actual model a la nostra illa, si bé caldria fixar noves polítiques o programes que reforçassin els recursos cap a la seva atenció i millora. Per tant, la formació menorquinista es posiciona en contra de la proposta del Govern de les Illes Balears de crear un nou sistema de guarderia assistencial.  En paraules del Coordinador General de la formació, Nel Martí, “és tracta d’un model paral·lel, que donades les condicions que es permetran per a crear-les, no suposaran cap avanç a la xarxa assistencial i educativa que ja disposa Menorca a través dels ajuntaments i el suport del Consell, més bé serà tot el contrari. El de Menorca és un model defensat pels sectors, pels professionals i per les famílies i també per la institució insular els vuit consistoris, al qual, cap de les parts no hi volen renunciar”.

L’educació 0-3 anys de Menorca compta amb un reconegut nivell integrador, accessible, no-classista i resta obert a totes les famílies que hi vulguin optar. L’actual model menorquí té mecanismes perquè cap infant o família quedin exclosos per raons econòmiques. És una etapa de pagament, cert, però es garanteixen l’accessibilitat de tothom i ofereix unes molt bones garanties a les famílies.

Amb tot, Miquel Àngel Maria, membre de l’Executiva insular del partit i actual conseller d’Educació, afirma que “des d’ajuntaments i Consell s’apliquen recursos com per atendre de forma justa i equitativa les necessitats dels nadons de famílies amb baixes rendes; amb educadors especialitzats, per atendre tot tipus d’infants, i amb la creació de més recursos per a bonificacions unificades a tots els municipis que asseguren la qualitat de l’assistència educativa. Una política activa de suport per a la primera infància amb unes ajudes públiques que l’anterior Govern Bauzá va eliminar per complet i que ara recuperam”.

Més per Menorca demana al Govern balear que aposti pel model que ja funciona a la nostra illa, el de les Escoletes Infantils de 0-3 anys, i no creï cap altra model paral·lel que, a més de no millorar l’actual, el perjudicaria.

Més per Menorca proposa, en tot cas, que el sistema educatiu de 0 a 3 anys de Menorca pugui ser exportat a la resta de les Illes per ser un model vàlid i avalat per 30 anys de serveis a tota l’illa i que l’Executiu autonòmic i la Conselleria d’Educació s’impliquin més amb aquest model ja existent i apostin per atorgar-li més recursos. Que es faciliti l’acompliment de requisits, flexibilitzant l’adaptació de centres que fan activitats infantils, que no són pròpiament “escoletes”, però fan (o poden fer) funcions socials i educatives en aquestes edats (ludoteques, espai lúdics, locals de custòdia, etc.).

Per últim, el que sí també creu convenient Més per Menorca és que les institucions i els sectors socials implicats pressionin perquè aquesta etapa d’escolarització de 0-3 anys sigui considerada com escola pública, universal i gratuïta, i així s’incorpori a la resta d’etapes educatives públiques garantides per l’Estat i les comunitats autònomes.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Ara Més - Ara Repúbliques comença la campanya per ser la veu de les Illes Balears a Europa

Emma Navarro: "Europa ha d'escoltar els problemes particulars que tenim a les illes, no volem ser ciutadans de segona"

Més per Menorca demana al Govern l'adquisició del jaciment talaiòtic de Binissafullet amb l'ITS

Els menorquinistes exigeixen al Govern i al Consell Insular que actuïn amb fermesa per frenar la mercantilització de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit