Més per Menorca anima el Govern a què segueixi fent feina per aconseguir el 75% de descompte

La formació menorquinista també demana que la connexió Menorca-Barcelona sigui considerada Obligació de Servei Públic (OSP)

20/11/2017

Més per Menorca anima el Govern a què segueixi fent feina per aconseguir el 75% de descompte per viatges a la Península.  Cal recordar que els propers dies 22 i 23 de novembre les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla es reuniran per debatre, entre d’altres qüestions, aquest augment al 75% així com la bonificació per part de l’Estat del 100 % de les taxes aèries.

No obstant això, Més per Menorca va més enllà, i demana que la ruta entre Menorca i Barcelona es consideri Obligació de Servei Públic (OSP). Els menorquinistes se sumen així a les reivindicacions de la plataforma ‘El Transport Aeri Ofega Menorca’, que ha explicat que, gràcies a aquesta fórmula d’OSP, el descompte del 75% interilles ha tengut un efecte positiu.

L’OSP estableix uns preus màxims per a les rutes que impedeixen que les tarifes es disparin. I és que Joan Enric Vilardell, portaveu de la plataforma ‘El Transport Aeri Ofega Menorca’, ha explicat que l’experiència demostra que, davant l’obligació de procurar un descompte important per als residents,  en una ruta de lliure competència com la de Barcelona -la principal connexió- “es produeix un increment dels preus”, especialment “quan opera una companyia en monopoli”.

Així, les companyies solen respondre amb una pujada de preus que “no sols fa que els preus per a volar a l’illa siguin prohibitius per als residents” sinó que “anivella els efectes per als residents”. L’OSP evita que el descompte es dilueixi davant aquesta pujada de preu.

 

Notícies relacionades

MxMe aconsegueix que el Govern hagi de negociar el Decret que permet ampliar els hotels

Josep Castells: "Ara Armengol haurà de triar entre pactar amb la dreta o l'esquerra"

Demanam que es destinin els ajuts de les competicions no celebrades al teixit associatiu esportiu

Registram una PNL al Parlament on aposten per la promoció de l’activitat física i esportiva com a eina per sortir de la crisi