La indústria menorquina capta més del 50% dels ajuts del Govern per a la internacionalització

El diputat Josep Castells ha instat el conseller Iago Negueruela a orientar el Pla d’Indústria a les necessitats de competitivitat de les empreses

02/11/2017

La industria menorquina rebrà el 50% dels ajuts per a la implantació d’empreses de les Balears en mercats exteriors. Així, de les 30 empreses subvencionades, 13 són menorquines i assoleixen més del 50% de l’import total dels ajuts.

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha fet una “valoració positiva” d'aquests resultats en una pregunta parlamentària que aquest dimarts  ha formulat en el Ple del Parlament al conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

Castells ha atribuït aquestes xifres a la tradició industrial de l'Illa i als “esforços permanents de les empreses”, però ha insistit en la necessitat que el Pla d'Indústria que s'aprovarà aviat “tengui en compte la resposta de les empreses a les diverses línies d'ajut per orientar així correctament les diverses accions que inclogui el Pla”. Igualment, Castells ha demanat “quina era la resposta de les empreses menorquines en la convocatòria d'ajuts a la modernització de la indústria” –la resolució de les quals encara no s'ha fet pública. El conseller ha avançat que la participació de les empreses menorquines “també serà important”. Cal recordar que els ajuts de modernització són l'acció més emblemàtica del Govern en matèria de suport a la indústria, i estat dotat amb 1.300.000 euros.

Castells i Negueruela han coincidit en la necessitat d'invertir en la competitivitat de la indústria com a fórmula per enfortir la diversificació de l'economia balear i, en aquest sentit, Castells ha lamentat que anteriors governs “han donat per perduda la indústria renunciant a treballar per la necessària diversificació de la nostra economia".

El conseller de Treball ha reconegut en la seva resposta la implicació i el suport de Més per Menorca a les polítiques industrials impulsades pel Govern.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit