Més per Menorca presenta 21 esmenes per a la modificació de la Llei de Policies Locals

Es basen en la formació, garanties per a l’ètica, la transparència, la igualtat, la seguretat i en la creació d’un cos de policia autonòmica.

03/10/2017

El Grup Parlamentari de Més per Menorca té preparades i treballa un total de 21 esmenes per presentar a la tramitació parlamentària del Projecte de Llei de de Modificació de la Llei de Coordinació de Policies Locals, que s’iniciarà d’aquí poc temps a la cambra autonòmica. Un treball que pretén fer importants aportacions per a garantir millores substancials a l’ordenament jurídic autonòmic en matèria de seguretat, vigilància, formació i protecció a la ciutadania de les Illes Balears a través del cossos policials dels municipis.

De les 21 esmenes, 7 són esmenes de modificació dels textos del projecte legislatiu; 3 de substitució i 11 d’addició. En aquest darrer apartat hi destaquen la incorporació de dos nous capítols a la Llei (IV i V) que fan referència a la creació d’un Observatori de la Seguretat de les Illes Balears i un Comitè d’Ètica i Transparència. També destaca una Disposició Addicional per a la creació d’un Cos propi de Policia Autonómica.

Les esmenes presentades per la formació menorquinista malden de concretar i apostar per diversos aspectes legislatius com la transparència, la igualtat al si del cos, la no politització de les prefectures, la formació, els reglaments interns; la instrucció en la lluita contra l’odi, en base a la nova legislació autonòmica vigent; les funcions delegades a l’Escola Pública de Formació Policial i òrgans competents alternatius; els processos de selecció, mèrits i oposició dels aspirants a la funció d’agent... i molts altres detalls que persegueixen tancar una modificació de la Llei de Coordinació de Policies Locals que garantesqui una legislació a l’alçada de les necessitats reals de l’actual societat balear.

Més per Menorca ja ha iniciat contactes amb l’Executiu balear i els grups parlamentaris amb la voluntat de negociar les esmenes presentades perquè siguin, finalment, incorporades a la modificació de la Llei de Policies Locals.

Podeu accedir al conjunt de les a aquest enllaç:

Esmenes de Més per Menorca a la Llei de Policies Locals

 

Notícies relacionades

La Llei d’Habitatge de PP i VOX encobreix una amnistia urbanística als infractors

Josep Castells denuncia que la nova norma permet legalitzar construccions irregulars i regalar beneficis als infractors

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit