El Parlament sol·licitarà l'ampliació al 75% del descompte de resident en la ruta Menorca-Barcelona

Nel Martí, autor i defensor de la proposició, apunta que “la ruta aèria entre Menorca i Barcelona és, des de diversos punts de vista, la més important per als menorquins”

21/09/2017
Nel Martí, a la Comissió d'Assumptes Institucionals Nel Martí, a la Comissió d'Assumptes Institucionals

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat, a proposta de Més per Menorca, instar el Ministeri de Foment a ampliar del 50% al 75% la bonificació per residència en el preu de bitllet en la ruta Menorca-Barcelona, a l’gual que succeeix en la resta de rutes entre les illes de Menorca i Eivissa, i la península.

El diputat menorquinista Nel Martí, qui ha defensat la Proposició no de llei (PNL), ha explicat que la ruta aèria entre Menorca i Barcelona “és des de diversos punts de vista la més important per als menorquins (...) amb més de 600.000 passatgers cada any”. En aquest sentit, Martí ha posat d'exemple que la majoria de menorquins “es desplacen a universitats catalanes” a estudiar la carrera.

Martí ha afegit que la connexió entre Menorca i Mallorca també “és fonamental”, ja que representa al voltant de 200.000 passatgers cada anys, però que és un terç de la primera,  Menorca-Barcelona.

La Proposició no de llei de Més per Menorca també demana a les institucions competents que s'estudiïn altres mesures que tenguin a veure amb la temporada baixa, els viatges de cap de setmana, i les bonificacions (d'estudiants, de malalts i familiars derivats per l'IBSALUT i famílies nombroses). Els menorquinistes suggereixen també una bossa de tarifes mini diàries per a residents durant tot l'any.

 

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu