El Parlament sol·licitarà l'ampliació al 75% del descompte de resident en la ruta Menorca-Barcelona

Nel Martí, autor i defensor de la proposició, apunta que “la ruta aèria entre Menorca i Barcelona és, des de diversos punts de vista, la més important per als menorquins”

21/09/2017
Nel Martí, a la Comissió d'Assumptes Institucionals Nel Martí, a la Comissió d'Assumptes Institucionals

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat, a proposta de Més per Menorca, instar el Ministeri de Foment a ampliar del 50% al 75% la bonificació per residència en el preu de bitllet en la ruta Menorca-Barcelona, a l’gual que succeeix en la resta de rutes entre les illes de Menorca i Eivissa, i la península.

El diputat menorquinista Nel Martí, qui ha defensat la Proposició no de llei (PNL), ha explicat que la ruta aèria entre Menorca i Barcelona “és des de diversos punts de vista la més important per als menorquins (...) amb més de 600.000 passatgers cada any”. En aquest sentit, Martí ha posat d'exemple que la majoria de menorquins “es desplacen a universitats catalanes” a estudiar la carrera.

Martí ha afegit que la connexió entre Menorca i Mallorca també “és fonamental”, ja que representa al voltant de 200.000 passatgers cada anys, però que és un terç de la primera,  Menorca-Barcelona.

La Proposició no de llei de Més per Menorca també demana a les institucions competents que s'estudiïn altres mesures que tenguin a veure amb la temporada baixa, els viatges de cap de setmana, i les bonificacions (d'estudiants, de malalts i familiars derivats per l'IBSALUT i famílies nombroses). Els menorquinistes suggereixen també una bossa de tarifes mini diàries per a residents durant tot l'any.

 

Notícies relacionades

El PP no es pronuncia sobre la remoció de Le Senne, però vol la seva sortida per interès partidista

Els grups de l'oposició veuen que la fixació del 7 d’agost per celebrar la Diputació Permanent com l’inici del compte enrere per fer fora Gabriel Le Senne com a president del Parlament

Més per Menorca proposa incrementar l’ecotaxa i que el GOIB no destini doblers a fires turístiques

Els menorquinistes presenten una moció al Parlament amb mesures per posar més límits a la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit