Primer pas per recuperar i reutilitzar l’edifici de l’antic hospital del Verge del Toro

Més per Menorca valora molt positivament l’avanç del Govern en el compliment del compromís del passat 12 de juny pactat amb l’Executiu

04/07/2017

“Encara no és una realitat, però estam més a prop que ho sigui. I sobretot es va materialitzant el compromís de dia 12 de juny entre el Govern i  Més per Menorca  per a mantenir el suport a l’Executiu i donar continuïtat a les polítiques de canvi, explica Nel Martí, portaveu al Parlament i Coordinador general de la formació menorquinista.

És per açò que Més per Menorca  valora molt positivament la signatura del protocol entre Govern, Consell de Menorca i Ajuntament de Maó per a la rehabilitació de l’antic hospital Verge del Toro de Maó per a ús sociosanitari i residencial. El protocol inclou no només la posada en marxa d’actuacions urgents en façana i estructura de l’edifici per al trasllat de serveis vinculats a Salut, sinó que també garanteix que en el cas que no fos possible ubicar les places geriàtriques en l’antic hospital aquesta inversió es portaria a terme en un altre espai o immoble proposat per l’Ajuntament de Maó.

Cal recordar que dia 12 de juny el Govern de les Illes Balears i Més per Menorca van establir un acord en una doble direcció: per una banda per a donar estabilitat al Govern de Canvi, i per l’altra perquè el Govern es comprometés a donar continuïtat als acords i projectes iniciats durant el temps que Més per Menorca va estar dins el Govern. ( Acords de governabilitat- juny 2017)

Pel que fa al Verge del Toro, l’acord estableix que s’ha “Materialitzar el compromís del Govern a donar un ús a l’edifici Verge del Toro i cobrir les necessitats tant en l’àmbit sanitari com social a l’Illa de Menorca”.  Aquest objectiu es concreta amb aquests acords, textualment:

 1.         El  Govern es compromet a través dun conveni o protocol, pactat amb l’Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca, a posar en marxa les actuacions necessàries per a habilitar l’edifici de l’antic hospital Verge del Toro per a ús sociosanitari.

2.         En el marc d’aquest conveni o protocol, la Conselleria de Salut iniciarà amb la major celeritat possible, i amb la previsió del 2019, les obres que afecten a la façana i l’estructura, valorades en 2’5 milions d’euros. La resta d’actuacions per habilitar el Verge del Toro per acollir els serveis ara ubicats en diferents edificis dispersos, tots ells vinculats a Salut, es planificaran i especificaran les diferents fases i partides, i es concretaran en l’esmentat conveni.

3.         Per la seva banda, el Govern seguirà negociant amb la TGSS la inclusió de l’ús sociosanitari i residencial del Verge del Toro.

4.         El Govern es compromet també, a través d’un segon conveni o protocol amb l’Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca, a construir una residència social, que cobreixi les necessitats actuals i tengui en compte noves previsions, ubicada a l’edifici Verge del Toro o en un altre espai que posi a disposició l’Ajuntament de Maó.

5.         Ambdós convenis o protocols es signaran dins l’any 2017.

6.         El Govern tractarà de forma conjunta, tant a nivell comunicatiu com de pressupost i gestió, Son Dureta i Verge del Toro (i Can Misses).

En aquest sentit, per tant, Més per Menorca només pot dir que “s’està fent bona feina en el compliment d’aquest acord, i per tant n’estam satisfets”. Un acord, diu Nel Martí, que ha estat possible amb el treball i diàleg permanent entre Govern, Consell i Ajuntament, des del primer moment.

El Coordinador General de Més per Menorca també recorda que fa dos anys el Verge del Toro estava en fase terminal. “El PP havia iniciat el retorn de l’immoble a la Tresoreria de la Seguretat Social, l’havia qualificat en ‘estat ruïnós’ i afirmava que no hi havia mancança de places geriàtriques. Avui, la valoració és radicalment la contrària. S’està negociant amb l’Estat l’ús geriàtric de l’antic hospital (només autoritzat fins ara com a sociosanitari), l’informe tècnic valora positivament l’estat de l’immoble i el Govern compromet la creació de 200 noves places geriàtriques”.

Martí espera que el protocol entre Govern-Consell-Ajuntament i el compromís entre Govern i Més per Menorca tengui la seva materialització en els propers pressuposts (2018 i 2019), i en especial en el pressupost de la CAIB per al 2018 que es negociarà a partir del mes de setembre.

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix un acord al Parlament per activar el Centre Integrat d'FP des Castell

El Parlament de les Illes Balears aprova una iniciativa de Més per Menorca per instar el Govern a dur a terme el projecte

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit